De Alblas thuis niet langs HSSC’61

oud-alblas • Koploper De Alblas verslikte zich zaterdag bijna in degradatiekandidaat HSSC’61 en kwam niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel. De Alblas was niet bij machte om de Hei en Boeikoopse muur te slechten. Daar waar De Alblas veelvuldig de bal had en de kansen aan elkaar reeg, was het HSCC’61 dat dapper stand hield. Een teleurstellend De Alblas moest genoegen nemen met een gelijkspel ziet runner-up Hardinxveld tot op 5 punten naderen, met de kanttekening dat de lijstaanvoerder de vlak voor tijd gestaakte wedstrijd tegen Schoonhoven nog moet uitspelen. Komende zaterdag staat Hardinxveld-De Alblas op het programma.

Drechtstreek is het helemaal kwijt

ameide • Drechtstreek is het goede gevoel helemaal kwijt. Ook in en tegen Ameide werd verloren (2-1). De Papendrechters zijn inmiddels afgezakt naar de zevende plaats. Drechtstreek mocht van Ameide de bal hebben. Goed combineren tot aan de zestien, maar in de afwerking wilde het niet lukken. Ameide probeerde met de lange bal over de verdediging van Drechtstreek tot scoren te komen. In de 12e minuut was het voor de thuisploeg raak. De spits van Ameide kwam in een 1-op-1 situatie met de Drechtstreek-goalie als winnaar uit de bus en de 1-0 was een feit. In de 30e minuut werd wederom de lange bal gespeeld. Al dan niet buitenspel? De Ameide-speler had er geen boodschap aan en werkte de 2-0 tegen de touwen. Verder werd er niet gescoord.

De Zwerver neemt rode lantaarn over

ridderkerk • De Zwerver maakt zich langzaam maar zeker op voor de degradatie naar de tweede klasse. De Kinderdijkers verloren het kelderduel tegen Rijsoord met 2-1 en zijn nu hekkensluiter. Jorie Bieren scoorde namens De Zwerver.