Afbeelding
Foto: Bert Bons

Veel activiteiten in de bibliotheek van Alblasserdam

Algemeen

ALBLASSERDAM • In de bibliotheek van Alblasserdam worden de komende weken weer veel activiteiten georganiseerd.

Op dinsdag 4 april is er voor kinderen van drie tot en met zes jaar een Digilab Pro over verhalend ontwerpen, met een interactief voorleesverhaal als voorbereiding op een techniekles over bruggen bouwen. Na het verhaal worden verschillende oplossingen bedacht om naar de overkant te komen.

Op dinsdag 11 april is er Digilab Crea voor kinderen van zeven tot en met twaalf jaar. Zij gaan met karton en papier aan de slag om een 3d stad of dorp te maken

De Doodle 3D staat op dinsdag 25 april op het programma bij Digilab Pro voor kinderen van zeven tot en met twaalf jaar. Zij gaan dan aan de slag met een 3D tekenpen; de doodle pen.

Elke woensdagmiddag van 14.30 tot 15.30 en zaterdagochtend van 10.30 tot 12.30 wordt er voorgelezen door een van de voorleeshelden. Er zijn twee XL edities op woensdag 5 april in verband met Pasen en op woensdag 26 april in verband met Koningsdag.

Op 30 maart, 15 april en 25 april zijn er gratis rondleidingen in de bibliotheek. Belangstellenden hiervoor kunnen zich aanmelden aan de balie of telefonisch.

Op woensdag 19 april is er van 10.30 tot 11.30 uur een Baby Drive-in, met spelletjes, liedjes en boeken.

Voor meer informatie: www.debibliotheekaanzet.nl.