donderdag 16 maart

Bijeenkomst PCOB Papendrecht
14:00, Papendrecht, Elimkerk. Op donderdagmiddag 16 maart hoopt de PCOB van Papendrecht weer een bijeenkomst te houden in de zaal bij de Elimkerk aan de P.C. Hooftlaan. Tijdens deze bijeenkomst wordt de jaarlijkse algemene ledenvergadering gehouden. Na het huishoudelijk gedeelte is er een presentatie over de Mattheus Passion van J.S.Bach, die gehouden zal worden door Geert Ouweneel. Aanvang is om 14.00 uur.

Schrijver Geert Mak verzorgt lezing in Papendrecht
20:00, Papendrecht, Leonardo Hotel. Schrijver Geert Mak komt op donderdag 16 maart naar Papendrecht om zijn licht te laten schijnen op talrijke ontwikkelingen in Europa en in ons eigen land. Kaarten kosten 10 euro en zijn te koop bij de boekwinkels van de Bruna aan de Meentpassage in Papendrecht en winkelcentrum Sterrenburg in Dordrecht en bij het secretariaat van de Culturele Raad Papendrecht: w.vdhoeven@papendrecht.nl.

Veldhuis & Kemper in De Willem
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. In Theater De Willem aan de Van der Palmstraat in Papendrecht verzorgen Veldhuis & Kemper op donderdag 16 maart vanaf 20.15 uur de cabaretvoorstelling Hou dat vast.“De eerste helft van je leven ben je bezig iemand te worden, de tweede helft van je leven ben je bezig te accepteren dat het niet is gelukt", een citaat van Schopenhauer. Deze uitspraak vormt de basis voor Hou Dat Vast, het cabaretprogramma van het gevierde duo Veldhuis & Kemper. Een hilarische, confronterende en ontroerende avond over vriendschap, relaties en liefde.Entree bedraagt 27 euro. Voor meer informatie en kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

vrijdag 17 maart

Bingoavond Speeltuin De Zonnebloem
19:30, Papendrecht, De Zonnebloem. Op vrijdag 17 maart organiseert Speeltuin De Zonnebloem de vierde bingoavond van 2023 in het clubgebouw aan de Lisbloemstraat in Papendrecht. Er worden 15 rondes en een superronde gespeeld. Er zijn leuke prijzen te winnen zoals boodschappentassen, cadeaubonnen en huishoudelijke apparaten. De zaal is open vanaf 19.30 uur en de avond duurt tot ongeveer 23.30 uur. De prijs van een bingokaart is 1,50 euro (voor 3 rondes) en voor de superronde 75 eurocent. Er kan ook gepind worden.

René Mioch in Theater De Willem
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. René Mioch komt op vrijdag 17 maart vanaf 20.15 uur naar Theater De Willem aan de Van der Palmstraat in Papendrecht.Al meer dan 35 jaar is René 'Mr. Film' en 'Een ster onder de sterren'. Aan de hand van persoonlijke anekdotes geeft hij een uniek kijkje in de wereld van Glitter & Glamour. Tijdens de voorstelling toont hij bijzondere fragmenten van gesprekken met bijvoorbeeld Bette Davis, Steven Spielberg, Julia Roberts, George Clooney, Meryl Streep, Kristen Stewart, Scarlett Johansson, Johnny Depp, Brad Pitt, Will Smith en vele anderen.René is heel open ten aanzien van zijn verhouding tot de sterren en gaat met liefde en passie in op vragen uit het publiek en neemt daarbij geen blad voor de mond. Een avond met René staat garant voor entertainment en humor. Een ding is duidelijk: Na deze avond zal Hollywood, met al haar sterren, geen geheimen meer voor je hebben.Entree bedraagt 20 euro. Voor meer informatie en kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

zaterdag 18 maart

Muziek en theater van Meat Loaf in De Willem
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. René van Kooten en Tessa Sunniva verzorgen op zaterdag 18 maart vanaf 20.15 uur 'Meat Loaf: Bat out of Hell' in Theater De Willem aan de Van der Palmstraat in Papendrecht.45 jaar na het overdonderende succes van zijn album 'Bat out of Hell' overleed in 2022 Meat Loaf (Marvin Lee Aday). De karakteristieke zanger werd wereldberoemd door zijn rock hit 'Paradise by the Dashboard Light', die hij op dit album uit 1977 samen zong met Ellen Foley. Mede om die onvergetelijke herinnering kiest Legendary Albums Live dit seizoen voor een uitvoering van het complete album, waarvan elk jaar nog altijd zo'n 200.000 exemplaren worden verkocht. Wereldwijd gingen er inmiddels zelfs al meer dan 43 miljoen exemplaren over de toonbank, waarmee 'Bat out of Hell' het op vier na bestverkochte album aller tijden is. Maar niet alleen is 'Bat out of Hell' een album met theatrale elementen. Meat Loafs optredens werden ook gekenmerkt door theatrale acts. Aan de Volkskrant vertelde hij: “De meeste rockbands denken dat het voldoende is gewoon hun liedjes te spelen. Ik niet. Mensen moeten meegesleept worden in een drama." Dit uitgangspunt wordt meegenomen in de show. Deze rollen zijn René van Kooten Tessa Sunniva en de LA-Live band meer dan toevertrouwd. Entree bedraagt 29,50 euro. Voor meer informatie en kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

Back to Vinyl
21.30, Alblasserdam, Landvast. Ook in 2023 staat het platenfeest Back to Vinyl weer twee keer op de uitgaansagenda. Op zaterdag 18 maart is de bovenverdieping van Landvast het decor voor het vinylfestijn, waarbij alle muziek uitsluitend vanaf LP of single komt. Back to Vinyl is meer dan alleen een feestje waar de muziek wordt gedraaid uit een grijs hit verleden. Kaartjes zijn alleen te koop bij Landvast. Dat kan zowel aan de balie als via de website www.landvast.nl. Het feest op 18 maart start om 21:30 uur; zaal open om 21:00 uur.