De Alblas rest nog acht minuten

schoonhoven • De Alblas zal later dit seizoen nog voor acht minuten terug moeten naar Schoonhoven, want het uitduel met de plaatselijke voetbaltrots werd zaterdag in de 82e minuut gestaakt. "Een speler van Schoonhoven liep een zware knieblessure op en moest naar per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd worden," zag De Alblas-trainer Maarten van Gastelen. "Enorm beroerd voor die jongen. Het zag er akelig uit. De ambulance liet echter iets langer dan de reglementair toegestane dertig minuten op zich wachten, waarna de scheidsrechter de wedstrijd definitief staakte. We moeten dus nog terug naar de Zilverstad voor het restant." Koploper De Alblas hoeft zich daarover trouwens geen zorgen te maken, want het stond op moment van affluiten op een keurige 1-3 voorsprong door treffers van Bryan Jongeneel (2x) en Yuri Groenendijk.

Verdienstelijk punt voor De Zwerver

kinderdijk • de Zwerver heeft zijn huid duur verkocht in de thuiswedstrijd tegen het hoog geklasseerde XerxesDZB. De Kinderdijkers finishten op 1-1 tegen de Rotterdamse club. "Een prima resultaat tegen één van de topploegen van onze afdeling", vond De Zwerver-trainer Joery van der Waal. "Met een beetje mazzel hadden we zelfs een driepunter uit het vuur kunnen slepen. Dan denk ik vooral aan de laatste minuut van de eerste helft. We hadden een strafschop moeten meekrijgen, maar de scheidsrechter wilde daar niet in mee. Eerder in het eerste bedrijf was XerxesDZB op een 0-1 voorsprong gekomen. Youssef Lamrid produceerde de gelijkmaker.

Fien Provily twee keer kampioene van Zuid-Holland

alblasserdam • Afgelopen zaterdag 11 maart en zondag 12 maart vonden de regiokampioenschappen plaats voor minioren van de regio west. Zaterdag werd er gezwommen in het zwembad van Papendrecht en zondag in het zwembad in Alphen aan den Rijn.

Bij Wiekslag deden Lucas de Jonge, Fien Provily, Shahin Lodder en David van der Valk mee aan dit kampioenschap. Fien Provily won zaterdag in Papendrecht twee keer goud. De 50 meter rugslag zwom Fien in een tijd van 43.86 seconden en de 100 meter vrije slag zwom ze in een tijd van 1.21.28 en werd daarmee twee keer regiokampioene van Zuid-Holland.
Lucas de Jonge, Shahin Lodder, David van der Valk zwommen meerdere persoonlijke records op verschillende afstanden die middag. Lucas de Jonge zwom 5 seconden af van de 50 meter schoolslag in een nieuwe tijd van 53.29 en eindigde hiermee knap op een zevende plaats. Shahin Lodder verbeterde zijn 200 meter vrije slag met wel liefst 11 seconden en zette een tijd neer van 3.10.67 en eindigde hiermee als 23e. David van der Valk zwom ook de 200 meter vrij en dook met zijn tijd onder de 3 minuten in een tijd van 2.58.75 en eindigde als 14e.
Op zondag pakte Fien Provily twee keer een zilveren medaille.