• Rick Molenaar: 'Op naar de eerste klasse'.
• Rick Molenaar: 'Op naar de eerste klasse'. Foto: Richard van Hoek

Rick Molenaar terug na drie zware jaren

papendrecht • Onbevangen voetballen; Papendrecht-speler Rick Molenaar was er aan toe na ruim drie (!)  seizoenen absentie.

"Het begon allemaal in februari 2019," vertelt de middenvelder. "Ik liep een kruisbandkwetsuur op aan mijn linkerknie en moest geopereerd worden. Na elf maanden revalideren kon ik weer meedoen met de jongens. En daarna kwam er een coronaseizoen bovenop waarin ik precies zes duels speelde. In de voorbereiding op de competitiejaargang 2021-2022 raakte ik opnieuw geblesseerd. Wéér een kruisband, ditmaal die van mijn rechterknie. Opnieuw volgde een operatie. Tuurlijk heb ik in die lange periodes van revalideren wel eens gedacht om mijn voetbalhobby er aan te geven, maar Peter Fontijne, de arts die me opereerde, zei me dat alles goed zou komen. Daar hield ik me uiteindelijk aan vast. Terugkijkend ben ik blij dat ik heb doorgezet, want ik ben weer terug op het veld."
Zijn  rentree op het Slobbengors begon uiteraard voorzichtig met wat loopoefeningen. "Toen dat goed ging, kwam de bal er bij. Wat was ik daar gelukkig mee: ik voelde me vanaf dat moment weer voetballer,", zegt Rick Molenaar. "Vervolgens mocht ik mijn minuten maken in het tweede elftal en twee en een halve week geleden keerde ik terug in Papendrecht 1. Een uitwedstrijd tegen Wilhelmina'26 en ik scoorde na een minuut of zeven de 0-1. Minstens zo belangrijk was dat ik tijdens dat duel geen moment heb gedacht aan mijn knie. Ik voetbalde volledig vrijuit, heerlijk!"

Met Papendrecht is Rick Molenaar - in het dagelijks leven sportcoach in gemeente Zwijndrecht - zeer kansrijk om kampioen te worden in de tweede klasse H. Een snelle terugkeer in de eerste klasse lonkt. "Dat was vanaf dag één dit seizoen de doelstelling,", weet Molenaar. "We liggen op schema. Komende zaterdag treffen we EBOH op ons eigen veld. Als we die wedstrijd winnen, staan we er nóg beter voor dan we al deden. Het zal een pittig potje worden, temeer daar EBOH over een sterk elftal beschikt en een lastig af te stoppen spits heeft. Wij op onze beurt hebben een team dat niet voor niets al maanden op kop staat. Er zit veel voetbal in Papendrecht en we zijn dit seizoen vooral dankzij de komst van Norichio Nieveld een stuk sterker geworden. Zijn aanwezigheid geeft iedereen in het team extra power, dat is heel bijzonder om te zien. Op naar de eerste klasse wat mij betreft, want ook op dat niveau kunnen we absoluut goed meekomen."

Jan Timmer