• Thomas Verhoeven.
• Thomas Verhoeven. Foto: Nanda van Heteren

Thomas Verhoeven zwemt twee keer naar tweede plek in Zweden

Sport

PAPENDRECHT/KUNGSBAKA • Zwemmer Thomas Verhoeven, die in clubverband bij Feijenoord Albion Swimming uit Rotterdam traint, was dit weekend in het Zweedse Kungsbaka voor de Grand Prix lange baan (vijftig meter). De 25-jarige Papendrechter werd zowel op de vijftig als de honderd meter vlinderslag tweede.

Dat deed hij in respectievelijk 24,03- en 54,69 seconden. “Ik ben naar Zweden gegaan, omdat ik een wedstrijd zocht die ik in maart kon zwemmen, maar in Nederland was er deze maand geen mogelijkheid waar ik mij goed kon meten. In Edinburgh (Schotland, red.) was dat wel en ook in Kungsbaka, in Zweden, iets onder Gotenburg. Het is de laatste optie geworden, omdat zij daar een mooie prijzenpot hadden.”

“Donderdagochtend had ik alleen pech, ik werd een beetje ziek en had last van mijn keel. Daardoor kon ik niet optimaal presteren, al kijk ik, nu ik mij beter voel, wel terug op een naar omstandigheden goed zwemweekend.”

Hij vervolgt: “Dit kalenderjaar heb ik sowieso een goede start gemaakt door in Antwerpen en Luxemburg goede races neer te zetten. Ook heb ik één week op nummer 1 gestaan op de wereldranglijst en een aantal weken op nummer 2. Ondertussen ben ik iets verder gedaald. De afgelopen maanden heb ik een goede tijd gehad, dus de vorm is er wel. Deze kwam er alleen dit weekend niet uit door het ziek zijn. Hopelijk kan ik dat wel aankomend weekend op de Dutch Swimming Leaque Finale laten zien. Daar staat ons team Rotterdam United eerste en dat willen we graag zo houden.”