• Glenn Eilbracht.
• Glenn Eilbracht. Foto: Aangeleverd

Papendrechter Glenn Eilbracht hit op TikTok: dertig miljoen views in twee dagen

Algemeen

PAPENDRECHT • Dat Glenn Eilbracht zich met recht een influencer op sociale media mag noemen, was bekend. Nieuw is dat de 34-jarige Papendrechter afgelopen week een video op TikTok plaatste waarop de start van de nieuwste Scream-film met speciale viewing is te zien en deze binnen twee dagen wereldwijd dertig miljoen views opleverde.

Terug naar afgelopen week, in een Amsterdamse bioscoopzaal van Universal Pictures was Eilbracht, samen met andere fans en Nederlandse influencers, uitgenodigd voor de voorpremière van de horrorfilm Scream VI. Dit is de zesde film in de reeks Scream.

Voordat de film begon, kwam de tekst ‘Scream To Start The Film’ op het schermdoek. Het geschreeuw van de zaal werd door Eilbracht gefilmd en nadat de Scream-schreeuwmeter in het groen sloeg, startte de film. Afgelopen donderdag ging Scream VI in Amerika in première en besloot Eilbracht de video op TikTok te delen en met succes dus.

Hoewel de teller nog steeds loopt, was het resultaat na twee dagen dat het filmpje wereldwijd dertig miljoen keer is bekeken en duizenden keren leuk is gevonden. Niet alleen op TikTok, maar ook op andere sociale media. Ook heeft Eilbracht er meer volgers bij op diverse platforms dankzij het filmpje en krijgt hij buitenlandse aanvragen binnen.

De Papendrechter vindt ‘dat zijn doel is behaald’: “Ik had nooit kunnen dromen dat zoveel mensen mijn video bekijken. Het is echt onwerkelijk, om termen van de film te spreken: het is een giller!”

Het filmpje is hier te zien.