Afbeelding
Foto: nl.123rf.com

Gemeente Papendrecht zoekt mensen voor parkeerpanel

Algemeen

PAPENDRECHT • De gemeente Papendrecht is op zoek naar mensen die een mening hebben over parkeren in Papendrecht. Zij worden uitgenodigd om zitting te nemen in een panel om parkeerproblemen te bespreken.

Het panel kan ook wensen voor de toekomst aangeven. Na de eerste bijeenkomst wordt een concept-parkeervisie opgesteld. Die wordt daarna nogmaals beoordeeld door het panel en daarna gaat het document voor besluitvorming naar college en gemeenteraad.

Bij het opstellen van de parkeervisie wordt niet alleen naar knelpunten gekeken zoals deze bekend zijn en voortkomen uit metingen en tellingen, observaties vanuit handhaving, maar juist naar de beleving van parkeren door inwoners en ondernemers van Papendrecht.

Het gaat daarbij over parkeren in heel Papendrecht en niet over de eigen straat of buurt. De gemeente wil een zo breed mogelijke vertegenwoordiging van Papendrecht. Dus bewoners uit diverse wijken, jongeren, volwassenen, meerdere nationaliteiten, mensen die minder mobiel zijn, ondernemers, winkeliers, fietsers, automobilisten, enzovoort. De gemeente maakt hierin een selectie.

Het panel moet bestaan uit ongeveer 15 personen die weten wat er speelt binnen Papendrecht op het gebied van parkeren en hier een goed onderbouwde mening over hebben.

Deelname aan het parkeerpanel betekent meediscussiëren in twee bijeenkomsten. Het eerste parkeerpanel is op maandagavond 3 april van 17.00 tot 19.30 uur in het gemeentehuis. De datum van de tweede bijeenkomst wordt later samen met de deelnemers bepaald.

Belangstellenden om mee te doen kunnen een korte motivatie schrijven, aangevuld met persoonlijke gegevens (leeftijd, uit welke wijk en contactgegevens). Stuur de mail uiterlijk 27 maart naar parkeren@papendrecht.nl.