Afbeelding
Foto: Bert Bons

Gemeente Papendrecht in gesprek DrechtwerkGroen over activiteiten Papenhoeve

Algemeen

PAPENDRECHT • DrechtwerkGroen onderzoekt mogelijkheden om activiteiten te gaan ontplooien op kinderboerderij Papenhoeve in Papendrecht.

Dat meldt het gemeentebestuur van Papendrecht in een reactie op vragen die hierover gesteld zijn door de fractie van GroenLinks.

De subsidie voor de Kinderboerderij werd op 1 januari vorig jaar stopgezet. Papendrecht moest bezuinigen en de kinderboerderij was één van de instanties die daardoor getroffen werd.

De stichting Papenhoeve heeft in gesprekken met de gemeente in de loop van 2022 aangegeven zonder subsidie geen mogelijkheden te zien in continuering van de activiteiten. De stichting heeft daarop met DrechtwerkGroen overeenstemming bereikt over het oppakken van een aantal taken. Met name het verzorgen van kleinschalige evenementen op het terrein van de kinderboerderij. Deze activiteiten zouden bekostigd kunnen worden uit de horecafaciliteiten van de kinderboerderij.

Na de opheffing van de stichting, moesten nog enkele formele zaken worden afgehandeld. Dat was afgelopen december afgerond.

Alle lopende zaken zijn nu overgeheveld naar DrechtwerkGroen. Zij hebben bij de gemeente aangegeven wel mogelijkheden te zien om aanvullend op kleinschalige evenementen op het terrein van de kinderboerderij ook andere activiteiten op de Papenhoeve te ontplooien. “Wij zijn daarover op dit moment in gesprek”, meldt het gemeentebestuur van Papendrecht.

Een richting waarin wordt gedacht is een verbinding te leggen met scholen, bijvoorbeeld door natuur- en milieueducatie. Verder is er een voorzichtige samenwerking is ontstaan tussen de aangrenzende egelopvang en de kinderboerderij. Verdere mededelingen doet de gemeente hierover niet in haar reactie op de vragen van GroenLinks. De partij wilde weten wat de stand van zaken was omtrent Stichting Papenhoeve.