Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Vitaal Alblasserdam Weken in april met veel hersengymnastiek

Algemeen

ALBLASSERDAM • Van 3 tot en met 21 april organiseert de Stichting Welzijn Alblasserdam in samenwerking met vele andere partijen in het dorp de ‘Vitaal Alblasserdam Weken’.

Er worden deze weken diverse laagdrempelige activiteiten en workshops aangeboden om aan je gezondheid te werken. Zo richt de bibliotheek zich met haar activiteiten op de hersenen. Hoe hou je je hersens fit? Door iets nieuws te leren. Nieuwe dingen leren prikkelt je hersenen. Het daagt je uit. Dat houdt je brein fit en gezond. Daardoor kun je je beter concentreren en vind je sneller oplossingen. En het vermindert ook de kans op dementie.

In deze weken zijn er drie workshops voor volwassenen in het Digilab. Op dinsdag 4 april van 09:00 tot 10:30 uur is er Robotica, waarin het gaat om de toepassing van robots in de ruimste zin van het woord. Wat is een robot eigenlijk? En hoe stuur je een robot aan? Om hier antwoord op te krijgen, gaat men onder begeleiding van de workshopdocent zelf aan de slag met een kleine, eenvoudige robot.

Op dinsdag 11 april, ook van 09:00 tot 10:30 staat programmeren centraal in het Digilab. In deze workshop leert men op een eenvoudige manier te programmeren, ofwel; te communiceren met de computer. Onder begeleiding van onze workshopdocent gaat men op de computer aan de slag met het invoeren van heldere instructies die de computer begrijpt. Ingewikkelde programmeertalen worden niet gebruikt, klikken en slepen is genoeg.

Op dinsdag 18 april van 09:00 tot 10:30 staat 3D printen op het programma. Bij de workshop 3D printen wordt stilgestaan bij technologie erachter. Hoe werkt een 3D printer? En wat kun je ermee? De workshopleider neemt een aantal eenvoudige oefeningen mee, waardoor dit steeds duidelijker wordt. Hierna kan men op de computer zelf iets ontwerpen, wat vervolgens bij de bibliotheek wordt uitgeprint.

Voor meer informatie of aanmelding: www.debibliotheekaanzet.nl. Aanmelden kan ook telefonisch 088-2425070 of aan de balie in de bibliotheek. Kosten zijn 3 euro per workshop.