Alblasserdam pakt in extremis een punt

wijk en aalburg • Alblasserdam ontsnapte in de slotminuut aan een nederlaag tegen Wilhelmina’26. Het was Samet Gorer die de oranjehemden in de slotminuut alsnog een punt bezorgde.

Alblasserdam-trainer Umut Takac: “We hadden wederom een waslijst aan geblesseerde spelers, maar konden op een slecht veld toch aardig druk op de tegenstander zetten. Wilhelmina kwam er niet of nauwelijks uit. Ondanks de vele kansen lukte het ons niet om te scoren.” In de 35e minuut werd een 100%-kans van Daan Rijpeart door de Wilhelmina-goalie ternauwernood op de doellijn gered.
In de tweede helft kroop Wilhelmina'26 iets meer uit haar schulp, maar tot doelrijpe kansen kwam het niet. Na het uitvallen van de Alblasserdamse laatste man en wat omzettingen wist Wilhelmina te profiteren. Er werd gescoord uit een frommelgoal 1-0 en het doemscenario lag voor Alblasserdam op de loer. Maar een afstandsschot van Samet Gorer kon niet gekeerd worden en belandde, vanaf 25 meter, vlak voor tijd stijf in de kruising.