• Nieuw-Lekkerland behaalde tegen Spartaan'20 alweer de derde zege op rij.
• Nieuw-Lekkerland behaalde tegen Spartaan'20 alweer de derde zege op rij. Foto: Richard van Hoek

'Het vertrouwen is helemaal terug'

nieuw-lekkerland • Jan de Vos, Frits Poirot en Ton Hakkesteeg koesteren alle drie een diepe liefde voor vv Nieuw-Lekkerland in het algemeen en het eerste elftal in het bijzonder.

De Vos was jarenlang de betrouwbare sluitpost van het vlaggenschip en voelt zich ook na de beëindiging van zijn lange loopbaan onder de lat nog altijd zeer bij de club betrokken. Frits Poirot maakte eveneens vele vlieguren voor 'Lekkerland 1' en is tegenwoordig als bestuurslid medeverantwoordelijk voor het technisch beleid bij de zaterdag eersteklasser. Ton Hakkesteeg voetbalde nooit in de hoofdmacht - "Ik heb ooit één duel met het tweede meegedaan omdat het halve dorp op vakantie was, ha ha!" - maar geldt wél al jaren als trouwe volger van het eerste elftal en staat daarnaast al ruim drie decennia lang bekend als een onmisbare verenigingsvrijwilliger; Hakkesteeg draagt met veel liefde en dito inzet zorg voor het onderhoud van de velden, de clubopstallen en het gebied daaromheen.

Timing

Tot aan de winterstop was het maandenlang geen vrolijke toestand rondom het eerste team. Het voetbal was niet aantrekkelijk, de resultaten bleven uit en de stand op de ranglijst zorgde voor gefronste wenkbrauwen en gemor. De situatie kostte trainer Bert Buizert de kop. "Ontzettend vervelend om hem die mededeling te moeten doen, maar het bleek uiteindelijk wél de juiste beslissing", kijkt Frits Poirot terug op die beslissing. "De timing was goed, zo mogen we concluderen. We zaten tegen de winterstop aan, waardoor Bert's opvolger Ronald Hulsbosch een aantal weken de gelegenheid kreeg om de boel weer vlot te trekken en zijn ideeën over te brengen op de groep."
"Dat is Ronald uitstekend gelukt," stelt clubanalyticus Jan de Vos glimlachend vast. "Bert Buizert was een goede trainer, maar hij was communicatief minder sterk dan Ronald. "Hulsbosch slaagde er binnen de kortste keren in de spelers aan zich te binden en zorgde voor vastigheid. Hoe? Door duidelijk te zijn en niet te snel wissels door te voeren. De jongens zag je vervolgens groeien in zelfvertrouwen en dat betaalde zich al snel uit in een betere teamprestatie én het binnenhalen van punten. Ons voetbal is misschien nog niet super, maar je ziet nu wél dat de strijdlust er van af druipt. Dat is wat wij als Lekkerlanders graag zien: een elftal dat er voor gaat! Ook afgelopen zaterdag tegen Spartaan 1920 werd er voor iedere meter kunstgras geknokt. De eerste helft was weliswaar niet om aan te gluren, maar dat gaf niet. In instelling en de teamgeest klopten. Na de pauze gingen onze supporters er vol achter staan en voelde je dat we gingen winnen. Toen 'we'  tien minuten voor tijd om 1-0 waren gekomen wisten we dat de drie punten in de knip zaten. Uiteindelijk werd het zelfs nog 3-0. Hoppa, de derde overwinning op rij!"

Eenheid

"Het mooie van deze spelersgroep vind ik dat ze ook in de mindere tijden goed met elkaar om bleven gaan en een eenheid vormden," zegt Ton Hakkesteeg. "De basis was en is dus goed. En nu is dankzij de rentree van Ronald Hulsbosch ook het geloof in een goede seizoensafloop helemaal terug. De drie directe degradatieplaatsen zijn we inmiddels al ontstegen. Nu is het zaak om het gas er op te houden en te ontdekken wat er nog méér in zit. Ik sluit absoluut niet uit dat Nieuw-Lekkerland nog verder gaat klimmen op de ranglijst en uiteindelijk ook de degradatie-nacompetitie nog gaat ontlopen. Het vertrouwen is helemaal terug!"
Frits Poirot heeft die hoop ook. "Dat baseer ik niet alleen op de positieve ontwikkelingen van ons elftal in de voorbije maanden, maar zeker óók op het feit dat er in deze afdeling geen club echt bovenuit steekt, zoals Kloetinge het voorbije seizoen. De komende twee wedstrijden spelen we tegen RVVH en Heerjansdam, twee goed voetballende teams die we vol energie gaan bestrijden. Daarna wacht een hele serie ploegen die zich op de ranglijst in onze nabijheid bevinden. We hebben nog een aantal mooie opdrachten voor de boeg, dat is zeker. Met het inmiddels opgebouwde vertrouwen en de teamspirit als basis heb ik vertrouwen in de goede afloop."

Jan Timmer