Tegenvaller verkeerslichten Staalindustrieweg

alblasserdam • Om verkeerslichten te plaatsen op de kruising van de Staalindustrieweg met de Helling is meer tijd nodig. Dit komt door een tegenvaller op het gebied van het afstemmen van deze nieuwe verkeerslichten met de bestaande verkeerslichten op de kruising van de Helling met de Grote Beer. De bedoeling was dat door deze te koppelen het verkeer vanaf de Staalindustrieweg direct door kan rijden.

Maar de materialen om de huidige regelautomaat aan te passen worden niet meer door de leverancier geleverd. Overleg met Rijkswaterstaat en de leverancier leverde de afgelopen maanden geen oplossing op. Vervanging staat bij Rijkswaterstaat pas voor 2026 op de planning. Het gemeentebestuur wil hier niet op wachten. 

'We gaan in gesprek met Rijkswaterstaat over de mogelijkheid voor vervroegde vervanging', melden burgemeester en wethouders in een raadsinformatiebrief. 'Het originele plan met één regeling voor beide kruisingen kan dan alsnog worden uitgevoerd. De vervanging van de regelautomaat zien wij bij voorkeur dit jaar."