• Ed en Tiny voor wijkgebouw De Kooyker aan de Pieter Zeemanlaan 37a in Papendrecht.
• Ed en Tiny voor wijkgebouw De Kooyker aan de Pieter Zeemanlaan 37a in Papendrecht. Foto: Marianne v/d Werken

Wijkvereniging de Kooy wil floreren

Papendrecht • Klaverjassen, wandelen en bingoën, het kan allemaal bij wijkvereniging de Kooy. En dat moet zo blijven, vinden Ed van Driel en Tiny Rijneveld. Nu het huidige bestuur heeft aangegeven te willen stoppen, nemen Ed en Tiny het stokje graag over om de vereniging nieuw leven in te blazen. Het is nu aan de leden of dat ook daadwerkelijk gaat gebeuren. 

"Wijkvereniging de Kooy bestaat sinds 7 augustus 1978 en is de oudste van Papendrecht", vertelt Ed van Driel. "Door corona zijn alle verenigingsactiviteiten stil komen te liggen. Toen er weer wat mogelijk was, zijn de oude activiteiten weer opgepakt, maar er is niets nieuws verzonnen. Als de leden tijdens de Algemene Ledenvergadering instemmen met de personen die het dagelijks bestuur van de vereniging willen vormen, dan willen we het activiteitenaanbod gaan uitbreiden."

Tiny zou het zonde vinden als de wijkvereniging stopt. "De wandelclub bestond uit vier wandelaars toen ik het heb overgenomen. Ik wilde iets doen aan de eenzaamheid in het dorp en ben toen via het Vitaliteitsakkoord van de gemeente met twee groepen gestart. De ene groep wandelt op dinsdagmorgen een halfuur en de andere groep een uur. Naderhand drinken we dan koffie met elkaar in het wijkgebouw. Na afloop van de wandeling komen er ook mensen koffiedrinken die niet meegelopen hebben. Dat is altijd heel gezellig." Inmiddels zijn er 24 leden die geregeld met Tiny meelopen.
Ook de kaartclub bestaat uit 24 actieve leden. Ed: "Via de kaartclub kwam ik bij de vereniging. Op de dinsdagavond spelen we op zes tafels. Als het nieuwe bestuur gevormd is, dan zouden we het leuk vinden om daar straks ook iets van een competitie mee te gaan spelen of om tegen andere verenigingen te kaarten."

Tijdens de ledenvergadering op 9 maart kunnen de leden stemmen voor de bestuursleden. Ed stelt zich beschikbaar als voorzitter en Tiny neemt graag de rol van algemeen bestuurslid voor haar rekening. Naast deze twee zijn er nog drie anderen die hebben aangeboden om zitting te nemen in het bestuur. "We zoeken alleen nog een penningmeester", vertelt Ed. "Dus wie deze functie wil vervullen, is van harte welkom. Net als nieuwe leden, trouwens. Ze kunnen me mailen op
edvandriel@planet.nl. We willen er graag met elkaar weer een florerende wijkvereniging van maken."

Marianne van de Werken