• Het team van RegioBank Papendrecht, met in het midden Dennis Klopstra.
• Het team van RegioBank Papendrecht, met in het midden Dennis Klopstra. Foto: Marc Roos

Een eigen bank voor Papendrecht

papendrecht • Met de opening van de vestiging van RegioBank heeft Papendrecht weer een eigen bankkantoor. Voor advies op maat voor sparen, een zakelijk krediet of andere bankproducten kunnen inwoners nu terecht in hun eigen dorp. 

Initiatiefnemer is makelaar Kooyman Eigen Huis; het kantoor is ondergebracht in de vestiging in winkelcentrum De Meent. De diensten van de RegioBank sluiten naadloos aan op de al bestaande tak Kooyman Hypotheken & Verzekeringen.

De landelijke banken sloten de afgelopen jaren vrijwel alle kantoren in de Alblasserwaardse kernen. Maar de behoefte aan persoonlijk contact dichtbij huis verdween niet met de komst van digitale oplossingen. Op die behoefte speelt RegioBank in. Een opstelling die goed past bij de klantgerichte werkwijze van Kooyman Eigen Huis en Kooyman Hypotheken & Verzekeringen, benadrukt Dennis Klopstra, vestigingsmanager van o.a. RegioBank Papendrecht. "Nu moeten mensen die een adviesgesprek willen over bankproducten naar Dordrecht of Gorinchem afreizen. Velen vinden dat niet prettig. Hoe mooi is het als dat in je eigen woonplaats kan?"
Aan het Brederodehuis 1 op De Meent zitten in totaal vijf medewerkers klaar om bestaande en nieuwe klanten van de RegioBank van dienst te zijn. De openingstijden zijn van 9.00 tot 17.00 uur. "Er is altijd iemand beschikbaar om vragen te beantwoorden of een adviesgesprek in te plannen."

Maar de komende tijd zul je de RegioBank ook op andere plekken in Papendrecht tegenkomen. Dennis: "We zijn echt een buurtzame bank. Denk aan bezoeken aan scholen om te vertellen over betalen en sparen, of woonzorgcentra waar we vragen over financiële zaken beantwoorden. Ook ondernemers zijn welkom voor bijvoorbeeld een zakelijk krediet. Als RegioBank bieden we de volle breedte van bankproducten aan."

Kooyman Eigen Huis heeft meerdere vestigingen in de omgeving; of daar ook kantoren van de RegioBank komen, dat laat Dennis nog open. "Wij zijn zeker ambitieus, maar willen het eerst hier goed neerzetten. Alle medewerkers hebben een uitgebreide opleiding gehad. We hebben er veel zin in om klanten hier persoonlijk advies op maat te geven."