• Op het ereschavot.
• Op het ereschavot. Foto: E. Franken

Bronzen medaille Rinse Franken uit Alblasserdam op de 3000 meter bij NK Junioren B in Utrecht

Sport

UTRECHT/ALBLASSERDAM • Afgelopen weekend heeft Rinse Franken de bronzen medaille gepakt op de 3000 meter voor Junioren B op de ijsbaan in Utrecht. 

Het is een succesvol seizoen voor Rinse. Tijdens de voorbereidingen in de zomer was het doel om op de grote wedstrijden minimaal een top 10 notering te behalen. Dit is ruimschoots gelukt.

Op 16 en 17 januari 2023 behaalde hij een 9e plek in het Allround kampioenschap op de ijsbaan in Groningen. Met een tegenvallende 500 meter (16de), moest hij een inhaalslag maken om binnen de top 12 te komen. Met een sterke 1000 meter (1.17.05 en een persoonlijk record), 1500m (1.57.11) en 3000 meter wist hij zijn plek te veroveren.

Het volgende doel was een podium plek op de Nederlandse afstand kampioenschap op zijn favoriete afstand de 3000m. Tijdens de spannende rit reed Rinse tegen de uiteindelijke winnaar Mika Kolder. Doordat hij in de vierde ronde Mika op de kruising voorrang moest geven, verloor hij aanzienlijk op de ronde. Door zich knap te herpakken heeft hij zijn podiumplek veiliggesteld.

Afgelopen seizoen heeft hij getraind onder oud-schaatster Annamarie Thomas en Timo Eusser. Door zijn enorme progressie komt Rinse komend seizoen In het KNSB Talenten Team. Een mooie kans om verder te groeien en kijken wat er in de toekomst mogelijk is.