• Wethouder Van der Borg heeft het lintje doorgeknipt.
• Wethouder Van der Borg heeft het lintje doorgeknipt. Foto: Bert Bons

Wethouder Van der Borg opent eerste Calisthenics Park in Papendrecht

Algemeen

PAPENDRECHT • Sportwethouder Jan Dirk van der Borg van de gemeente Papendrecht heeft op woensdag 1 maart het eerste Calisthenics Park van Papendrecht officieel geopend.

De toestellen van het Calisthenics Park staan opgesteld in het Vijverpark, aan de zijde van de Kennedylaan. Sport en bewegen wordt dankzij deze toestellen toegankelijker gemaakt voor jong en oud.

Dat de toestellen er gekomen zijn, is te danken aan de inspanningen van de Papendrechtse initiatiefnemer Cemal Hasanoglu. Met ondersteuning van de Dordtse Calisthenicsexperts Jason Bonam en A. Bonam, Marvin Straver van het Vitaliteits Akkoord en de gemeente Papendrecht is de bouw op locatie Vijverpark voltooid.

De kosten voor de realisatie van het park zijn opgebracht door de gemeente Papendrecht, de provincie Zuid-Holland, een buurtfonds en het Rabobank Coöperatiefonds.

Jan-Dirk van der Borg (wethouder sport): “We zijn trots op dit beweegpark, want sport en bewegen vinden we belangrijk. We hopen ook dat het een plek van ontmoeting mag worden.”

Calisthenics is een sport die vaak beoefend wordt als extra uitdaging naast fitness en turnen. Met behulp van de toestellen kan men zijn of haar lichaam sterker en fitter maken door het eigen lichaamsgewicht als weerstand te gebruiken. De toestellen kunnen gebruikt worden voor oefeningen zoals: push-ups, pull-ups en sit-ups.

Calisthenics is een sport voor iedereen en kent trainingsniveaus voor beginners en gevorderden.