Papendrecht maakt geen fout

wijk en aalburg • Papendrecht is met een 1-3 overwinning bij Wilhelmina’26 op titelkoers gebleven. Na het verlies tegen GJS kon een nieuwe nederlaag worden voorkomen.

Na ruim een jaar blessureleed (afgescheurde kruisband was het de voor het eerst weer in de basis startende Rick Molenaar die op een slecht bespeelbaar veld de 0-1 voorsprong op het scorebord zette. Papendrecht kon met de wind in de rug de voorsprong niet uitbouwen en zodoende stond er bij het rustsignaal nog altijd 0-1 op het bord.

Wilhelmina’26 kon na de rust ondanks het windvoordeel niet tot 100%-kansen komen en Papendrecht wist via de ingevallen Donovan Steward in de 73e minuut de bevrijdende 0-2 scoren. Djerrel Saffignani kon in de 80e minuut zelfs de 0-3 binnen werken. De 1-3 in de 85e minuut was er een voor de statistieken, maar kon Papendrecht, dat de wedstrijd rustig uitspeelde, niet meer in de problemen brengen. Wel werd er nog een goal van de thuisclub afgekeurd.

De Alblas wint

krimpen aan den Lek • Dilettant heeft zijn huid duur verkocht tegen de Alblas. De nummer laatst van de derde klasse D verloor het gevecht met de trotse koploper uiteindelijk met 1-3.

De basis van die thuisnederlaag lag in de eerste helft, waarin Dilettant wat slap uit de startblokken kwam en De Alblas tamelijk moeiteloos naar een 0-2 voorsprong kon uitlopen. Na wat omzettingen door Dilettant-trainer Edward Knook stond na de pauze een aanmerkelijk strijdlustiger thuisteam op de mat. Nadat Marnix van den Adel de 1-2 had gescoord ging Dilettant op jacht naar meer. “Dat was de fase waarin we De Alblas behoorlijk onder druk wisten te zetten en een aantal kansen creëerden”, blikte Knook terug. “Zo kreeg Marnix Trouwborst een prima mogelijkheid om raak te schieten. Helaas ging zijn inzet net naast. Tja, en als je zelf mogelijkheden laat liggen dan zegt een oude voetbalwet dat je zomaar tegen een fatale tegentreffer kunt aanlopen. Dat gebeurde dan ook: De Alblas kreeg een strafschop en dat betekende 1-3. Einde verhaal.”

Justin Beemsterboer keert terug naar Papendrecht

papendrecht • Na een uitstapje van twee jaar naar respectievelijk eersteklasser Sliedrecht en vierdedivisionist Achilles Veen keert Justin Beemsterboer volgend seizoen terug naar Papendrecht. De veelzijdige aanvaller hoopt vanaf komende zomer op het oude nest in de eerste klasse te kunnen uitkomen. In de 2e klasse H is Papendrecht momenteel koploper met een voorsprong van zeven punten op naaste belager EBOH.

Justin Beemsterboer schreef op 15 juni 2019 clubgeschiedenis door in de finale van de nacompetitie de openingstreffer te maken, wat leidde tot een 2-1 overwinning en promotie naar de eerste klasse.