Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Gespreksgroep in Alblasserdam over omgaan met verlies

Algemeen

ALBLASSERDAM • In maart starten Stichting Welzijn Alblasserdam (SWA) en het maatschappelijk werk van de Sociale Basis (onderdeel van MEE Vivenz) met een gespreksgroep ‘Omgaan met verlies’. De gespreksgroep zal bestaan uit vijf bijeenkomsten en is speciaal bedoeld voor mensen die te maken hebben gehad met het overlijden van een dierbare.

Wie iemand heeft verloren door overlijden en behoefte heeft aan ondersteuning en gesprekken, kan baat hebben om in gesprek te gaan met anderen die hetzelfde hebben meegemaakt. Het verlies kan nog maar een paar maanden terug zijn geweest, maar kan ook wat langer geleden zijn. Tijdens de bijeenkomsten krijgt men zicht op het eigen rouwproces en handreikingen hoe nu verder te gaan.

Mantelzorgconsulent Heleen Visser en maatschappelijk werker Mineke Boon begeleiden de bijeenkomsten. De bijeenkomsten zullen, bij voldoende aanmeldingen, plaatsvinden op de maandagmiddag van 13.30 uur tot 15.00 uur in het Brughuis (locatie oude bibliotheek) aan de Ieplaan 2 te Alblasserdam.

Op 13 maart van 14.00 uur tot 15.00 uur is er een inloopbijeenkomst over deze gespreksgroep in het Brughuis. Heleen en Mineke geven dan informatie en men kan ook vragen aan hen stellen. Belangstellenden hoeven zich hiervoor niet aan te melden.

Aanmelden voor de gespreksgroep kan door te bellen naar 078-2021111 of te mailen naar h.visser@stichtingwelzijnalblasserdam.nl. De kosten voor deelname bedragen 10 euro voor vijf bijeenkomsten. Na aanmelding wordt contact opgenomen. Er is plaats voor maximaal acht deelnemers.