• De overhandiging van de laatste cheque, met v.l.n.r. Kees Veldboer jr., Ineke Veldboer en Ger van Herk.
• De overhandiging van de laatste cheque, met v.l.n.r. Kees Veldboer jr., Ineke Veldboer en Ger van Herk. Foto: Aangeleverd

Stichting Familie van Herk uit Papendrecht stopt ermee; laatste donatie voor Ambulancewens

Algemeen

PAPENDRECHT • De Stichting Familie van Herk uit Papendrecht heeft zichzelf opgeheven. De laatste donatie werd door Ger van Herk namens de familie overhandigd aan stichting Ambulancewens.

De stichting werd in 2003 opgericht door de familie van Herk met als doel om geld in te zamelen voor goede doelen. Dit gebeurde door het houden van rommel- en boekenmarkten en het uitvoeren van diverse andere activiteiten.

Ongekende inzet
“De inzet en de motivatie van iedereen bij het uitvoeren van activiteiten was ongekend”, vertelt Adrie van Herk. “Of het nu ging om het verkopen van loten, het doen van een heitje voor een karweitje of zelfs het bakken, inpakken en verkopen van meer dan 12.000 oliebollen en 3000 appelflappen. Het ging daardoor van een leien dakje.”

Hij vervolgt: “Het ontstaan van de stichting is begonnen door het gevoel van onmacht toen een dierbare met de ziekte kanker werd geconfronteerd en je het machteloos gevoel had we hier zo weinig aan konden doen. Wij hebben destijds besloten dat als wij niets aan de ziekte kunnen doen, we wel het leven van bijvoorbeeld kankerpatiënten iets draaglijker kunnen maken.”

Motto
Het motto was hierbij het bekende gezegde: ‘Leven toevoegen aan dagen, wanneer er geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven’.

Met heel veel plezier is door de familieleden, vrienden en vrijwilligers bijna 20 jaar deze stichting gerund en is het ingezamelde geld gebruikt als donatie voor diverse goede doelen, waaronder direct of indirect het Sophia kinderziekenhuis, de Kankerbestrijding, de Roparun, de stichting Ambulancewens, Lichtjes voor Sophia, bootreizen voor senioren (via het Rode Kruis) en heel veel andere goede doelen.

Glimlach toveren
Adrie: “Ook directe hulp en het organiseren van een uitje, of het laten uitkomen van een wens, voor een familie waarbij een familielid ernstig ziek was of voor de persoon zelf, was voor ons een doel wat we graag wilden realiseren. We hebben op deze manier vaak weer een glimlach getoverd op de gezichten, in de voor hun moeilijke tijden en omstandigheden.”

“Wij, als familie Van Herk, kunnen trots terugkijken op een succesvolle en prettige 20 jaar, waarin we vele honderdduizenden euro’s hebben kunnen inzamelen en hebben mogen weggeven aan diverse goede doelen.”

Bedanken
“We bedanken graag onze vele vrijwilligers, familie en vrienden die er voor gezorgd hebben dat wij dit hebben kunnen realiseren. Ook de diverse winkeliersverenigingen zoals winkelcentrum Westpolder Papendrecht, willen wij graag bedanken voor het belangeloos ter beschikking stellen van ruimte om onze rommel- en boekenmarkten te houden. Uiteraard willen we ook graag onze donateurs, die ons in geld of goederen gesteund hebben, bedanken.”

De stichting is met ingang van 1 januari 2023 opgeheven. Adrie tot besluit: “De laatste donatie is voor de stichting Ambulancewens, die voor ons heel veel betekend heeft en wij een heel warm hart toedragen.” De laatste cheque werd overhandigd door Ger van Herk aan Kees Veldboer jr. en Ineke Veldboer van stichting Ambulancewens.