Smash’66 dames 1 op jacht naar het kampioenschap

Sport

ALBLASSERDAM • Woensdag 22 februari hebben dames 1 van Smash’66 een belangrijke wedstrijd tegen DVO dames 2 uit Oud- Beijerland gewonnen.

Smash’66 bekleedt al het gehele seizoen de koppositie, maar de laatste tijd lieten de Oud-Beijerlandse dames geen puntje liggen, terwijl de Alblasserdammers hier en daar wat setjes lieten liggen.

Het beloofde een spannende pot te worden. Voor DVO om nog kans te maken op het kampioenschap en voor Smash’66 om de riante voorsprong te behouden. De Alblasserdamse dames moeten het helaas nog steeds doen zonder de geblesseerde Marije den Ouden.

De eerste set werd door beide partijen fanatiek gestart. Het eerste deel van de eerste set ging het gelijk op. DVO bewees aanvallend veel kwaliteit te bezitten en wist de ballen tactisch en fel te scoren. Smash’66 scoorde meerdere punten op rij met services.

Halverwege te set wist DVO een serie te scoren met services en bij een achterstand van 23-18 vluchtte coach Bokhorst in een time-out aan Alblasserdamse zijde. Na wat tips van de coach wist van den Boogaard haar aanvallers weer goed te vinden en onder andere Dessens en Korporaal scoorden. De dames van Smash’66 wisten zich goed te herpakken, maar uiteindelijk was het DVO die de set won met 23-25.

De tweede set begon hetzelfde als de eerste. Sterk aanvallend werk van beide kanten resulteerde in wederom een gelijkwaardige strijd. Wessels wisselde hard geslagen ballen af met een tactische prikbal en Tuijtel wist het blokkerend de dames van DVO moeilijk te maken. Helaas viel er aan de zijde van DVO een speelster geblesseerd uit en hierna wist DVO de flow niet te herpakken. De tweede set werd vrij gemakkelijk gewonnen door Smash’66 met 25-16.

Ook in de derde en vierde set wist DVO niet het sterke spel van de eerste set te herpakken. In beide sets wist Korporaal met indrukwekkende serviceseries een flinke voorsprong te pakken. Zowel de derde als de vierde set gingen naar Alblasserdamse zijde met 25-17 en 25-16.

Smash’66 stevent met deze overwinning af op het kampioenschap in de eerste klasse A. De eerstvolgende wedstrijd is een uitwedstrijd op 10 maart tegen HWVV Fidus in ’s Gravendeel. Op vrijdag 17 maart speelt Smash’66 thuis in sportcentrum Blokweer om 21.15 uur en neemt het op tegen de als derde geklasseerde Bernisse dames 1.