• Marius Blootshoofd.
• Marius Blootshoofd. Foto: B oet Grolle

Marius Blootshoofd stopt met het schoonhouden van De Meent

Algemeen

PAPENDRECHT • De bekende Papendrechter Marius Blootshoofd gaat op 82-jarige leeftijd stoppen met het schoonhouden van winkelcentrum De Meent en de omliggende straten.

Dit heeft hij op vrijwillige basis ruim 15 jaar gedaan. Dit meldt Gert Loeve op de Facebookpagina ‘Je bent een echte Papendrechter als’. Gert Loeve heeft Marius hierover gesproken.

Aan zijn bonte kliko hingen meerdere plastic zakken, waardoor hij het opgehaalde afval direct kon scheiden. Hij was heel precies in zijn werk, want zelfs de kleinste propjes en sigarettenpeuken raapte hij op.

Robert van Campenhout, centrummanager WinkelPark de Meent, bedankt Marius voor zijn inzet: “De winkeliers willen Marius enorm bedanken en zullen zijn inzet missen. Ondanks dat het niet voor iedereen zichtbaar was, maakte Marius echt een verschil. Dank je wel Marius voor je vrijwillige bijdrage van de afgelopen 15 jaar en we wensen je nog veel leuke momenten voor de aankomende tijd!”

Marius heeft zich een groot deel van zijn leven voor zijn medemensen in Papendrecht ingezet. Zo had hij vroeger een kleding- en meubeldepot.

Marius was ook bekend als zingende evangelist, waar hij op het oude winkelcentrum De Meent met een bakfiets stond met de tekst ‘God is liefde’. Hij stond altijd klaar voor een praatje.

Hans Huisman