Afbeelding
Foto: 123RF.com

Gemeentebestuur Papendrecht laat zich niet ompraten: geen woningen op locatie manege

Algemeen

PAPENDRECHT • Ook een nieuwe poging van Onafhankelijk Papendrecht (OP) om woningen te realiseren op de locatie waar de manege aan de Amberdreef zit, heeft niets opgeleverd.

Het gemeentebestuur blijft bij haar standpunt dat woningbouw daar niet aan de orde is en ook niet aan de orde moet komen.

In november vorig jaar had OP al gevraagd of woningbouw mogelijk was op het 15.000 meter grote terrein aan de Amberdreef. “Niet aan de orde”, reageerde het gemeentebestuur toen.

“De huidige locatie is voor de manege juist een fijne locatie vanwege de geborgenheid van de omliggende woningen en bedrijven. De locatie is goed te bereiken voor leden en vrijwilligers. Vanuit de woonwijk is sociale controle, hetgeen ook veiligheid biedt voor de paarden, mensen en goederen”, aldus het gemeentebestuur in een reactie afgelopen november.

Eind januari probeerde OP het opnieuw en voerde een nieuw argument aan. Daarbij werd gerefereerd aan de samenwerking in de Alblasserwaard, de Drechtsteden, de Hoeksche Waard en Goeree-Overflakkee voor wat betreft een regionale realisatieagenda. In die samenwerking wordt een versnelling beoogd in de woningbouw in de regio. “Dan lijkt opname van de manege in de nieuwe woningbouwplannen toch voor de hand te liggen?”, redeneerde OP.

Niet volgens het gemeentebestuur van Papendrecht dus. Vooralsnog houdt de gemeente vast aan het vastgestelde Woonplan 2020-2030. Daarin is de locatie van de manege niet opgenomen.

“Voor de uitvoering van het Woonplan zijn momenteel voldoende andere locaties opgenomen om de gewenste woningaantallen te halen”, aldus het gemeentebestuur van Papendrecht in een reactie op OP. “Wij richten ons op het ontwikkelen van die locaties. Daarnaast achten wij het behouden van de manege van maatschappelijk belang.”