Afbeelding
Foto: 123RF

Videoclub Fade-in ‘80 geeft basiscursus films maken en monteren

Algemeen

PAPENDRECHT • Videoclub Fade-in ‘80 uit Papendrecht organiseert vanaf dinsdag 14 maart weer een cursus over het maken en monteren van films.

Tijdens zeven lesavonden worden de basisprincipes behandeld, zoals camera- instellingen, bewegingen en statieven, kadrering en compositie, licht en geluid, algemene kennis van computer en montageprogramma, titels, muziek en commentaar bij een film maken. Ook maken deelnemers op deze avonden kennis met het werk van de leden van de club, variërend van een leuke vakantiefilm tot interessante documentaires. Tevens worden de nieuwe ontwikkelingen besproken die er voor de amateurfilmer zijn. 

Er wordt gewerkt in groepjes van maximaal 10 personen. De cursussen worden gegeven van 19.30 tot 22.00 uur in het leslokaal op de Kinderboerderij De Papenhoeve aan de Admiraal de Ruyterweg 1a in Papendrecht. De docenten en begeleiders zijn allemaal ervaren filmers. Deelnemers leren werken met een gebruiksvriendelijk Nederlandstalig montageprogramma en wie er thuis tijdens het oefenen niet uitkomt, is er een eigen helpdesk en indien nodig geven de docenten support aan huis. 

De kosten voor de basiscursus zijn 50 euro per persoon. Enige kennis van en ervaring met computergebruik is noodzakelijk en ook een laptop en het montageprogramma Magix Deluxe. Alle informatie is te vinden op de website www.videioclubpapendrecht.nl.

Mailen kan naar info@videoclubpapendrecht.nl.