Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Digilab-activiteiten in maart in de bibliotheek van Alblasserdam

Algemeen

ALBLASSERDAM • In het Digilab in de bibliotheek van Alblasserdam, dat bijna elke dinsdagmiddag plaatsvindt van 15.15 tot 16.45 uur, worden de komende maand weer leerzame en spannende activiteiten georganiseerd.

Op dinsdag 7 maart is er drone vliegen. Deelnemers leren niet alleen hoe ze een drone kunnen besturen, maar ook hoe ze hem moeten bouwen. Deze Digilab is voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar.

Op dinsdag 21 maart is ‘Uur van de Code’ de titel van Digilab. Kinderen van 8 tot en met 12 jaar ontdekken de oneindige mogelijkheden van robotica en leren op een leuke en laagdrempelige manier hoe ze met computers communiceren; door het schrijven van code. Kinderen leren de basisprincipes van programmeren.

Robotica staat op dinsdag 28 maart centraal in Digilab. Het gaat in deze workshop niet alleen om de robots op tv. Robots zijn er tegenwoordig in alle vormen en maten; van hout, plastic, lopend, kruipend en zelfs vliegend. Er zijn verschillende robots en kinderen leren spelenderwijs hoe ze een robot bedienen. Deze Digilab is voor kinderen van 7 en 8 jaar oud.

Digilab kost 3 euro voor leden en 4 euro voor niet-leden van de bibliotheek. Aanmelden kan via de website www.debibliotheekaanzet.nl.