• Enkele jonge deelnemers aan de sponsorloop.
• Enkele jonge deelnemers aan de sponsorloop. Foto: Aangeleverd

IKC Beatrix haalt 12.500 euro op met sponsorloop voor Turkije en Syrië

Algemeen

PAPENDRECHT • De bijna 400 leerlingen van IKC Beatrix in Papendrecht hebben op woensdag 15 februari, tijdens de nationale inzameldag voor Giro 555, met een sponsorloop maar liefst 12.500 euro bijeengebracht.

Deze sponsorloop werd binnen een week opgezet, vertelde organisator Corrie Tuinstra. En iedereen wilde er aan meewerken. “Er hing een bepaalde vibe in de school waar iedereen trots op was en dit gevoel werd versterkt door het besef te hebben, dat we mensen in het getroffen gebied kunnen helpen.”

Zo waren er meerdere initiatieven door leerlingen bedacht om zoveel mogelijk geld op te halen. Ze zijn langs de deuren gegaan, hebben posters gemaakt en zo droeg iedereen zijn steentje bij.

De kinderen konden voor elk rondje om de school was ze liepen geld verdienen, het enthousiasme was zo groot, dat kinderen zelfs meer rondes liepen dan eigenlijk nodig was. Dit kwam allemaal ten goede van het bedrag.

Corrie: “Bij de bekendmaking van het enorme bedrag was iedereen sprakeloos, dat we dit als school kunnen doen en daar tegelijkertijd de leerlingen bewust laten worden van dit soort gebeurtenissen, is volgens het IKC Beatrix meer dan de moeite waard geweest.”