• Het opruwen van het asfalt.
• Het opruwen van het asfalt. Foto: Gemeente Alblasserdam

Onderzoek naar staat asfalt dijklint Oost Kinderdijk in de loop van dit jaar

Algemeen

ALBLASSERDAM • In de loop van dit jaar wordt een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de staat van het asfalt op het hele dijklint langs de Oost Kinderdijk in Alblasserdam. De uitkomsten van het onderzoek verwacht het gemeentebestuur in de zomer van 2023.

Afgelopen jaar zijn al acties ondernomen om de bocht waarin vele ongelukken plaatsvonden veiliger te maken. Volgens de gemeente zijn de omwonenden positief over de resultaten. ‘De meeste reacties zijn positief’, zo valt te lezen in een memo aan de gemeenteraad. ‘De werkzaamheden zijn vlot verlopen en het nieuwe asfalt is veel stiller. Sinds de werkzaamheden zijn er geen auto’s meer uit de bocht gevlogen.’

Tegelijkertijd constateert het gemeentebestuur dat het veiligheidsgevoel nog niet is hersteld. Omwonenden ervaren de snelheid nog steeds als een probleem. ‘Zij zien dat veel bestuurders (laat) in de bocht moeten bijsturen. (..) Ook zien ze wegpiraten in de bocht gevaarlijke inhaalmanoeuvres uitvoeren.’ Op termijn hopen de omwonenden dat de weg wordt aangepast naar een 30 kilometer per uur-weg.