Afbeelding

Goede tijden en klasseringen Geul-zwemmen op NK Masters

Sport

HEERENVEEN • In Heerenveen stond afgelopen weekend in het teken van de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen korte baan (ONMK kb ,25 meter). Tijdens de twintigste editie van dit zwemevenement was de Papendrechtse zwemvereniging De Geul met twaalf wedstrijdleden en twee trainingsleden vertegenwoordigt. Zij deden 55 individuele starts en tien estafettes.

Maarten Steekelenburg, die eerder door deze krant was geïnterviewd, deed goede zaken door met de 4x50 vrij mixed estafette naar het brons te zwemmen. Marcha Admiraal 27,94, Maarten 29,75, Marian Nederlof 33,09 en Ivan van Omme 25,58 kwamen tot 1.56,36. Op de wisselslag variant werd het team vijfde, Steekelenburg was startzwemmer op de rug in 37,42. Individueel zwom Steekelenburg naar een zesde plaats in 1.23,34 op de 100 rug, op de 200 wissel werd hij zevende in 3.00,90, de achttiende plek op de 100 vrij was ook voor Steekelenburg in 1.08,87.

Individueel eremetaal was er voor Admiraal (tweemaal goud, zilver en driemaal brons), Samantha van Eijk (viermaal zilver en tweemaal brons), Aafke Groot (brons), Van Omme (tweemaal goud, driemaal zilver en brons) en Geerdien Meerwaldt (zilver en viermaal brons).

De andere estafettes waren goed voor tweemaal zilver.

Trainingslid Nanda van Heteren, die op wedstrijden uitkomt voor PSV Masters Zwemmen, onderdeel van PSV Zwemsporten, uit Eindhoven won individueel brons en zilver en goud met de estafette.