Afbeelding
Foto: Henk Ossel

Smash ’66 verstevigt koppositie in eerste klasse

Sport

ALBLASSERDAM • De dames van Smash’66 hebben vrijdagavond de derby tegen Flits uit Papendrecht met overtuiging gewonnen: het werd 4-0 voor de Alblasserdamse volleybaldames, die daarmee hun koppositie verstevigden in de eerste klasse.

Smash ’66 moest het met maar één spelverdeelster doen. Marije den Ouden brak tijdens de laatste training voor de wedstrijd haar vinger, waardoor zij de komende weken vanaf de bank toe zal moeten kijken.

Vanaf het begin van de wedstrijd waren de onderlinge verhoudingen tussen de twee teams duidelijk, Smash ’66 staat stevig bovenaan de ranglijst van de eerste klasse A, Flits staat negende. Toch werd er door het jonge team uit Papendrecht goed verdedigd en hadden de geroutineerde dames uit Alblasserdam moeite de bal aan de andere kant op de grond te krijgen.

De eerste set werd dan ook de spannendste van de hele wedstrijd; Smash ’66 stond 7 punten voor halverwege de set, maar Flits naderde tot 21-21. De dames uit Alblasserdam hielden het hoofd koel en door een paar mooie klappen van Eva Wessels en een tactische bal van Eline Rodenburg werd de eerste set binnen gehaald met 25-22. De sets die volgden werden gemakkelijker gewonnen door de dames uit Alblasserdam en werd de wedstrijd uiteindelijk met 4-0 gewonnen door Smash’66.

Woensdag 22 februari om 20:30 uur staat er voor de dames van Smash een belangrijke wedstrijd op het programma. DVO uit Oud Beijerland komt dan op bezoek in Alblasserdam, zij staan momenteel tweede in de eerste klasse. Mocht Smash’66 winnen, zullen zij een belangrijke stap zetten richting het kampioenschap.