donderdag 9 februari

Very Best of Dire Straits in De Willem
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. Brothers in Band treedt op donderdag 9 februari op in Theater De Willem in Papendrecht met 'Very Best of Dire Straits'. Entree bedraagt 29,50 euro. Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

vrijdag 10 februari

Afghaans-Nederlandse culturele avond
20:00, Papendrecht, Denksportcentrum. In het Denksportcentrum aan de Van der Palmstraat 12 in Papendrecht wordt op vrijdag 10 februari een Afghaans-Nederlandse culturele avond gehouden. Het programma biedt een mooie samensmelting van Afghaanse en Nederlandse poëzie, kunst en muziek.Er zijn optredens van dichter Muzhgann Saghar, soloartiest Said Hassan Agha, schrijver M Shah Farhoed, dichter Hans Verzijl, kunstenaar Sofie Meijers, de artiesten van Patchouli, criticus D. Aaref, soloartiest Rawesh Akefi en dichter Tania Akefi, die tevens organisator is.Toegang is gratis. Aanmelden kan via w.vdhoeven@papendrecht.nl. Tegen geringe betaling is er koffie, thee en diverse (fris)dranken. Er zijn kleine hapjes beschikbaar. Inloop is vanaf 19.30 uur. Aanvang is om 20.00 uur.

zaterdag 11 februari

Algemene verzamelbeurs
11:00, Alblasserdam, Landvast. Zaterdag 11 februari wordt in cultureel centrum Landvast aan de Haven 4 in Alblasserdam van 11.00 tot 15.00 uur weer een algemene verzamelbeurs gehouden. Entree en parkeren zijn gratis, ook is er catering aanwezig. Ook zijn er standhouders die inkopen en taxeren. Tevens wordt er een verloting gehouden om de onkosten te dekken. Voor meer informatie: ubm@hetnet.nl..

Cabaretvoorstelling van Johan Goossens
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. Johan Goossens komt op zaterdag 11 februari naar Theater De Willem in Papendrecht met zijn cabaretvoorstelling Kleine Pijntjes. Johan verzet zich tegen het onvermijdelijke verval met liedjes, verhalen en relativerende humor. Entree bedraagt 19,50 euro. Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

zondag 12 februari

Henny Huisman met 'Het achterste van mijn tong'
14:30, Papendrecht, Theater De Willem. Henny Huisman komt op zondagmiddag 12 februari naar Theater De Willem in Papendrecht met zijn show 'Het achterste van mijn tong'In deze ongedwongen en vrolijke personality-show vertelt Henny over zijn leven, zijn carrière en alle talloze collega's. Een avond vol vrolijke anekdotes, grappige verhalen en hilarische herinneringen. Voor en met het publiek. Met aandacht voor Snuitje, het verhaal achter zijn drum furore bij Lucifer, het winkeltje, de Soundmixshow, de Miniplaybackshow.Een avond vol verhalen die al veel te lang op de plank zijn blijven liggen. Over het platleggen van het telefoonnetwerk in heel Nederland, de Surpriseshow (de introductie van emo-tv in Nederland), Jacques d'Ancona en Bulletje. En natuurlijk mag je ook vragen aan stellen aan Henny. Nog nooit was dit icoon zo dichtbij, nog nooit was hij zo'n open boek. Beleef deze avond samen met Henny Huisman.Entree bedraagt 22,50 euro. Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

Live Music Café in Landvast
15:00, Alblasserdam, Landvast. Zondagmiddag 12 februari is er weer het Live Music Café in Cultureel Centrum Landvast in Alblasserdam. Veel muzikanten doen al vele jaren mee en ook dit seizoen is dat het geval, maar er zijn ook weer nieuwe gezichten te zien en te horen.De muzikanten van dit seizoen zijn: muzikaal leider Martin Boskamp (piano / accordeon), Sandro Estourgie (vibrafoon), Henk Kok (basgitaar), Theo de Vries (slagwerk), Klaas de Boom (basgitaar), Simon Dekker (gitaar), Nathan Hol (viool / geluid), Peter Boermans (percussie / geluid). Voor de zang zijn er Andrea Keller en Iris Boermans. Zangeres Nicole Foree is in december bevallen van een gezonde zoon Noah en moet dus nog even rusthouden.Het muzikale programma loopt steeds van 15.00 tot 18.00 uur.

donderdag 16 februari

Bijeenkomst PCOB
14:00, Papendrecht, Elimkerk. Op donderdagmiddag 16 februari hoopt de PCOB weer een bijeenkomst te houden in de zaal bij de Elimkerk aan de P.C. Hooftlaan in Papendrecht. Spreker deze middag is Marius Vonk, die een presentatie houdt over Gevangenenzorg Nederland. Deze christelijke instelling bezoekt met 600 vrijwilligers gevangenen en TBS patiënten en help hen weer in de maatschappij terug te keren. De vrijwilligers zien dit als een bijbelse opdracht. Alle belangstellenden zijn hartelijk welkom. Aanvang van de bijeenkomst is om 14.00 uur.

vrijdag 17 februari

Samenzangavond in Nieuw-Lekkerland met Oekraïens koor
19:30, Nieuw-Lekkerland, Dorpskerk. In de Dorpskerk van Nieuw-Lekkerland wordt op vrijdag 17 februari een samenzangavond gehouden met het Oekraïnse koor Volystya. Thema is 'Als g' in nood gezeten...' Het orgel wordt bespeeld door Nico Stam en de piano door André Stam. Ds. A. Simons zal een meditatie verzorgen. Toegang is gratis. Er wordt een collecte gehouden voor Noodhulp Oekraïne. Aanvang is om 19.30 uur.