De Zwerver dicht bij punt tegen Brielle

brielle • Nadat Jesper Kusters in de 80e minuut namens De Zwerver voor de 1-1 had gezorgd uit bij Brielle, leken de Kinderdijkers een punt mee te gaan nemen uit de vestingstad. het pakte evenwel anders uit. De sterke thuisclub rechtte nog eenmaal de rug en schoot in de slotfase tot twee keer toe aan. Het leverde een 3-1 eindstand op en een groot gevoel van teleurstelling bij de gasten. "We hadden hier écht een remise verdiend", gaf De Zwerver-trainer Yoeri van der waal de mening van de Schans-bewoners weer. Maar het is een repeterend verhaal met mijn team: we voetballen hartstikke leuk maar we belonen onszelf te weinig. Zo kwamen we ook tegen Brielle weer een paar keer in een één-tegen-één situatie voor hun doel. Tja, en dan moet je die kansen benutten. dat doen we te weinig."


Papendrecht beleeft 'lekkere zaterdag'

papendrecht • Papendrecht beleefde een 'lekkere zaterdag. zelf won de trotse koploper van 2F met 3-1 van Wieldrecht om vervolgens tot zijn vreugde te vernemen dat EBOH en Roda Boys allebei met een dikke nu van het gras afstapten. Het gat met de achtervolgers liep daardoor op tot acht punten. In de eerste helft tegen Wieldrecht voetbalde Papendrecht uitstekend en kwam het door treffers van Lorenzo van Wijk, Jarden van Ek (2x) op een riante 3-0 voorsprong. Na de pauze geloofde de thuisclub het wel en liet men Wieldrecht nog terugkomen tot 3-1. 


Drechtstreek ook te sterk voor Everstein

everdingen • Drechtstreek lijkt de overwegend slechte eerste seizoenshelft definitief achter zich te hebben gelaten. SC Everstein ondervond het zaterdag aan den lijve. De Everdingse formatie verloor met 1-3. Al na een kwartier was het voor de eerste keer raak. Ties van Aggelen verzorgde de assist, Max Voogelaar schoot raak: 0-1. Halverwege de eerste helft raakte Everstein Erik Bergshoef met rood kwijt na een drieste actie op de benen van Van Aggelen. De aanvaller moest zich meteen laten vervangen en vreest voor een fikse blessure. Na rust slaagde Koen Lighaam er in om Drechtstreek op 0-2 te zetten. Vreemd genoeg gaf die tweede tegentreffer het tot tien man gereduceerde Everstein een flinke hap energie. De thuisploeg ging fanatiek op weg naar een goal en wist die in de 80e minuut daadwerkelijk te produceren via Joran het Lam. Uiteindelijk had Job van Vliet het laatste woord: 1-3.


Alblasserdam zwak tegen Heukelum

alblasserdam • De doorgaans opgewekte Umut Takac was niet in beste stemming na afloop van Alblasserdam-Heukelum. Logisch, want zijn team accentueerde een off-day met een 1-3 thuisnederlaag tegen de degradatiekandidaat. "Al na één minuut kregen we de 0-1 tegen. Daarna misten we een strafschop en speelden we vooral tegen onszelf," aldus de coach, die kort voor tijd Edar Salomao de 1-3 zag aantekenen. "We kregen ondanks ons matige spel een reeks kansen om meer te scoren. Als je daar niets mee doet, dan houdt het even op, hè."