Afbeelding
Foto: Adri de Groot

Lezing over weidevogels

papendrecht • Theo Bakker vertelt in het Streeknatuurcentrum aan de Matenaweg 1 in Papendrecht (op de grens met Wijngaarden) over weidevogels en weidevogelbescherming. Hij is coördinator van de weidevogelwerkgroep van Natuur- en Vogelwacht Alblasserwaard. Vanaf half maart tot eind juni wordt er in de Alblasserwaard gezocht naar nesten van vooral kievit, grutto, tureluur en scholekster om ze te beschermen tegen bemesten, inzaaien en maaien. Aanvang 19.45 uur, inloop vanaf 19.30 uur. Entree 2,50 euro.


Informatie over de overgang

sliedrecht • Rivas ledenorganisatie organiseert op donderdag 23 maart van 19.30 tot 21.30 uur een informatieavond over de overgang. Jan Schrickx, gynaecoloog in het Beatrixziekenhuis en verpleegkundig overgangsconsulent Christel Rijnsburger vertellen deelnemers wat er hormonaal gebeurt rondom de overgang, hoe zij het beste om kunnen gaan met hun klachten en wat ze kunnen doen om ze te voorkomen.

Ook bespreken zij de invloed van voeding en leefstijl op overgangsklachten. Deelnemers horen bovendien welke medicatie, supplementen en therapievormen beschikbaar zijn. Er is voldoende gelegenheid om vragen te stellen aan de sprekers. Het evenement vindt plaats in Partycentrum De Lockhorst in Sliedrecht.

Deelname aan deze avond kost 5 euro voor leden van Rivas. Niet-leden betalen 10 euro. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de website www.rivas-ledenorganisatie.nl.


Gerard Alderliefste: 'Une belle histoire'

papendrecht • Gerard Alderliefste treedt op vrijdag 17 februari vanaf 20.15 uur op in Theater De Willem in Papendrecht met 'Une belle histoire'.Je waant je op een dorpsplein in Frankrijk waar Gerard Alderliefste samen met vrienden én met jou het Franse chanson viert. Geniet, zing mee en laat je verrassen door het achtkoppige muzikale gezelschap. Een avond vol bijzondere muzikale ontmoetingen en mooie verhalen.Gerard Alderliefste speelt het Franse chanson al jaren vol overgave. In zijn eentje, als duo of trio, maar nu ook in een achtmans bezetting. In de vrolijke sfeer van een fête du village, zo'n klassiek Frans dorpsfeest, komen alle bekende hits voorbij. Onder de warme Franse klanken van ondermeer de accordeon en de viool, wordt je meegenomen door het joie de vivre, de liefde voor muziek en voor de Franse taal. Het verbond tussen Gerard en zijn tijdloze lievelingslied is sterk. De hit van Michel Fugain & Le Big Bazar uit 1972 is eigenlijk een soort rode draad in zijn carrière. Van de kampvuurtjes als jongen langs de Loire, tot avonden Gelredome met Paul de Leeuw voor 30.000 man; van huiskamerconcerten tot de talloze theaters, het lied vormt er steeds maar weer een hoogtepunt. Entree bedraagt 21,50 euro. Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.