• Sidney Batenburg.
• Sidney Batenburg. Foto: Richard van Hoek

Keuze voor een treetje hoger

alblasserdam • "Met die overstap gaat een persoonlijke wens in vervulling," zegt Batenburg. 

"Vroeger wilde ik al graag bij Sliedrecht spelen, maar het werd Hardinxveld omdat ik daar meer kansen zag om ooit het eerste elftal te bereiken. En afgelopen zomer stapte ik over naar Alblasserdam. Ik zag dat als een mooie stap omhoog. Door straks naar Sliedrecht te gaan hoop ik nog een treetje hoger te reiken." Batenburg werd enkele weken geleden door Sliedrecht-trainer Marco Verbeek geappt met de vraag of hij belangstelling had om op sportpark De Lockhorst te komen keepen. "Vervolgens heb ik een heel prettig gesprek gehad met die club. Daar sprak veel vertrouwen uit. Ik wilde echter eerst ook nog praten met Alblasserdam en horen wat daar de plannen waren. De dag na dat laatste gesprek heb ik de knoop doorgehakt en Sliedrecht verteld dat ik deze zomer de overstap maak. Kort daarna stond het bericht op regio-voetbal.nl. Daar baalde ik behoorlijk van, omdat ik Alblasserdam nog niet had ingelicht. Maar goed, ik heb er wél van geleerd om bij een nieuwe club te vragen om met publicatie te wachten tot ik daartoe een seintje geef."

Gevoel

Op sportpark Souburgh was men 'not amused' dat hun keeper vertrekt "Ik vond het ook best een moeilijke beslissing", zegt Sidney Batenburg, in het dagelijks leven begeleider van mensen met een verstandelijke beperking in de ASVZ-instelling De Merwebolder in Sliedrecht. "En dan met name voor mijn trainer en oud-docent Umut Takac. Gelukkig toonde hij wel begrip voor mijn beweegredenen. Hij kent mijn gevoel bij vv Sliedrecht. Uiteraard ga ik de rest van dit seizoen alles geven voor Alblasserdam. Het gaat goed met ons team. We staan in de subtop van de tweede klasse. Da's best knap als net gepromoveerde club met een grotendeels nieuw elftal. Ik heb het hier prima naar mijn zin en leer elke training en wedstrijd bij. het is geweldig om samen met spelers die op een veel hoger niveau dan ik hebben gevoetbald, op het veld te staan!"" 

Komend seizoen hoopt Sidney Batenburg ook te genieten bij Sliedrecht, hoewel er natuurlijk een kans bestaat dat hij zichzelf terug vindt als tweede doelman. "Dat kan, maar het heeft me er niet van weerhouden om voor deze club te kiezen," zegt hij. "Ik ben niet bang voor concurrentie. Het houdt me scherp!"

Jan Timmer