Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Alblasserdamse kinderen herdenken watersnoodramp in Ouwerkerk

Algemeen

ALBLASSERDAM/OUWERKERK • Op woensdag 1 februari heeft groep 8 van basisschool Het Kompas uit Alblasserdam in Ouwerkerk deelgenomen aan de herdenking van de watersnoodramp van 1953.

Lionsclub Nederland was de initiatiefnemer om met kinderen uit Zuidwest Nederland een levende dijk te formeren om zo de aandacht te vestigen op duurzaam leven om de kans op een nieuwe ramp te verkleinen.

Lionsclub Alblasserwaard Souburgh heeft de kinderen van groep 8 van School met de Bijbel Het Kompas uitgenodigd hieraan deel te nemen. Met de bus werden de kinderen van groep 8 naar Ouwerkerk gebracht, waar ze allemaal een gele muts ontvingen. Ze vormden samen met nog 150 kinderen uit de regio een ‘levende dijk’ en hielden een spandoek vast dat opriep tot duurzaam leven.

Voor de genodigden in de tent naast het Watersnoodmuseum werden de kinderen tijdens hun actie gefilmd door een drone.

Terug in de tent vertelde een overlevende van de watersnood zijn indrukwekkende verhaal. Ook kwam er een zestienjarige jongen uit België aan het woord die actie voert voor het milieu.

Het Jeugdjournaal en omroep Zeeland hebben opnamen gemaakt van deze actie. Enkele kinderen van Het Kompas zijn geïnterviewd. Deze opnamen zijn op 1 februari in de avond uitgezonden.

Na deze middag ontvingen de kinderen nog een toekomstgericht cadeautje: een zandloper die stimuleert om niet langer dan 5 minuten te douchen. Heden en verleden werden op deze manier aan elkaar verbonden.