donderdag 2 februari

Lezing Özcan Akyol
20:00, Papendrecht, Denksportcentrum. Özcan Akyol verzorgt op donderdagavond 2 februari 2023 een lezing in het Denksportcentrum aan de Van der Palmstraat in Papendrecht. Özcan, bij een breed publiek nog meer bekend onder de naam Eus, is behalve schrijver, presentator en documentairemaker ook veelgelezen columnist bij het Algemeen Dagblad. Op 2 februari komt hij praten over zijn meest recente roman Afslag 23. De avond begint om 20.00 uur en vanaf 19.30 uur is inloop mogelijk in het Denksportcentrum aan de Van der Palmstraat 12 in Papendrecht. Kaarten kosten 7,50 euro en zijn te koop bij boekhandel Bruna, Meentpassage 7 of via www.cultureleraadpapendrecht.nl.

vrijdag 3 februari

Kinderdisco
19:00, Papendrecht, De Wielen. Op vrijdag 3 februari is er weer de eerste kinderdisco van 2023 voor kinderen in de leeftijd van zes tot en met twaalf jaar uit heel Papendrecht.Deze keer zal de kinderdisco plaatsvinden bij IKC de Wielen aan de P. Zandtstraat 1-3 in Papendrecht. Tijdens de disco zal de vaste dj Kristian weer volop vette tracks draaien en worden er diverse spelletjes gedaan waarbij leuke prijsjes te winnen zijn.Om even rustig bij te komen kan je wat drinken en eten halen. Er is geen pin aanwezig, dus contant geld graag.De kinderdisco start om 19.00 uur en is om 21.00 uur weer afgelopen. De entree bedraagt 2 euro per kind. Kinderen graag binnen ophalen om 21:00 uur.

Bingoavond
19:30, Papendrecht, De Zonnebloem. Op vrijdag 3 februari is de tweede bingo avond van 2023 in het clubgebouw van speeltuin de Zonnebloem aan de Lisbloemstraat in Papendrecht. Er worden 15 rondes en een superronde gespeeld, waarbij leuke prijzen te winnen zijn, zoals boodschappentassen, cadeaubonnen en huishoudelijke apparaten. De zaal is open vanaf 19.30 uur en er wordt gespeeld tot ongeveer 23.30 uur. De prijs van een bingokaart is 1,50 euro (voor 3 rondes) en voor de superronde 0,75 euro. Er kan gepind worden.

zaterdag 4 februari

Optreden René van Meurs
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. René van Meurs verzorgt op zaterdag 4 februari vanaf 20.15 uur een uitvoering in Theater De Willem aan de Van der Palmstraat te Papendrecht. Zijn eerlijke verhalen en hilarische anekdotes zitten altijd bomvol steengoede grappen. René is kwetsbaar, persoonlijk en erg grappig. Hij maakt 'theater als troost in optima forma', zoals Trouw over zijn vorige voorstelling schreef. In zijn vijfde programma zet hij deze lijn onverminderd voort. Dit belooft weer een mooie avond theater, of zoals ze in Schipluiden zeggen: 'Heemaal goud joh!'Entree bedraagt 23,50 euro. Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

woensdag 8 februari

Luisterclub Popmuziek
14:00, Alblasserdam, Landvast. Woensdag 8 februari is er weer een luisterclubmiddag in Cultureel Centrum Landvast. Door de beschikbaarheid van de zalen in Landvast gaat de Luisterclub de eerste drie maanden van het nieuwe jaar van de donderdag naar de woensdagen: dus ook 8 februari en 8 maart. Daarna gaat de Luisterclub weer terug naar de donderdagen 13 april, 11 mei en 8 juni.Muziekliefhebbers kunnen weer gezamenlijk luisteren naar allerlei soorten popmuziek uit de vorige eeuw, dus van 1960 tot 2000. De toegang is gratis, koffie, thee of drankjes helaas niet, maar die kunnen wel bij de bar van Landvast worden besteld. Het programma loopt van steeds van 14.00 tot 16.00 uur, maar nog even nablijven is ook altijd gezellig.

donderdag 9 februari

Very Best of Dire Straits in De Willem
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. Brothers in Band treedt op donderdag 9 februari op in Theater De Willem in Papendrecht met 'Very Best of Dire Straits'.Geniet van wereldhits zoals Telegraph Road, Lady Writer, So Far away, Love over gold, Romeo & Juliet en natuurlijk het nummer waar alles mee begon, Sultans of Swing. Brothers in Band speelt met de passie, sfeer en feel zoals Dire Straits dat bedoeld heeft.Zanger/gitarist Angelo Fumarola laat een Mark Knopfler zien en horen die bijna niet van echt te onderscheiden is. Entree bedraagt 29,50 euro. Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

vrijdag 10 februari

Afghaans-Nederlandse culturele avond in Papendrecht
20:00, Papendrecht, Denksportcentrum. In het Denksportcentrum aan de Van der Palmstraat 12 in Papendrecht wordt op vrijdag 10 februari een Afghaans-Nederlandse culturele avond gehouden.Organisatie is in handen van Rhizome & You in samenwerking met stichting Culturele Raad Papendrecht (CRP). Het programma biedt een mooie samensmelting van Afghaanse en Nederlandse poëzie, kunst en muziek.Er zijn optredens van dichter Muzhgann Saghar, soloartiest Said Hassan Agha, schrijver M Shah Farhoed, dichter Hans Verzijl, kunstenaar Sofie Meijers, de artiesten van Patchouli, criticus D. Aaref, soloartiest Rawesh Akefi en dichter Tania Akefi, die tevens organisator is.Toegang is gratis. Aanmelden kan via w.vdhoeven@papendrecht.nl. Tegen geringe betaling is er koffie, thee en diverse (fris)dranken. Er zijn kleine hapjes beschikbaar. Inloop is vanaf 19.30 uur. Aanvang is om 20.00 uur.