Lekkerland baalt van late tegengoal

Nieuw-Lekkerland • Toen Damiën Müller in de slotfase van Nieuw-Lekkerland - DCV zijn tweede treffer van de middag had aangetekend, leek het er op dat de thuisploeg zijn eerste overwinning van 2023 ging boeken. DCV-er Daan Beumer gooide evenwel roet in het eten. Hij wist in blessuretijd de eindstand op 2-2 te bepalen. Dat was zuur voor Lekkerland, dat onder de bezielende leiding van interim-trainer Ronald Hulsbosch weer ouderwets enthousiast oogt en er vol voor wil gaan om uit de degradatiezone van 1C te geraken. Tegen DCV leek het elftal een goede stap in de juiste richting te kunnen zetten. Nieuw-Lekkerland begon ijzersterk met goed, aanvallend spel en een vroege 1-0 van Damiën Müller. Vervolgens kwam DCV via Daan Beumer langszij, leverden de Krimpenaren Tim Bestebreur met rood in en miste Glenn de Jong namens de thuisploeg een strafschop. Na de pauze trok DCV het spel meer naar zich toe, maar tot een overwinning voor het team van trainer Wout Ooms leidde het niet.

Heerjansdam beter dan De Zwerver

Heerjansdam • Heerjansdam was zaterdagmiddag simpelweg beter Dan De Zwerver en dat leidde tot een 3-1 uitslag waar niets op af te dingen viel. In de eerste helft speelden de in ernstige degradatiezorgen verkerende Kinderdijkers nog aardig mee en kregen ze via Jorie Bieren (schot op de paal) een prima scoringskans. Heerjansdam kwam nog voor rust op 1-0 en breidde de voorsprong na de thee uit naar 2-0. Daarna was het 'herintreder' Mathijs Vermaat die van dichtbij de 2-1 verzorgde. Juist toen De Zwerver op jacht ging naar de gelijkmaker kreeg de ploeg het lid op de neus: 3-1. Lichtpuntje was de rentree van Glenn Weijts die na lang blessureleed weer een kwartier meespeelde.

Drechtstreek wint bij Hardinxveld

hardinxveld • Drechtstreek boekte een fijne competitieherstart door uit bij Hardinxveld met 0-1 te winnen. De enige treffer van het duel werd gescoord door Koen Lighaam die in de 29e minuut attent reageerde op een afgemeten assist van Ties van Aggelen. Bij Drechtstreek viel het prima optreden van doelman Lars Koorevaar op. Hij verving de vanwege privéomstandigheden afwezige Joris Moesman op uitstekende wijze. Ook Mark Kunst  en Thijs den Dunnen ontbraken op het appel bij de Papendrechters, die dankzij de zwaarbevochten overwinning tegen het matig voetballende Hardinxveld weer leuk meedoen in 3D.

Lekkere driepunter voor Alblasserdam

nieuwendijk • Alblasserdam pakte een lekkere driepunter mee bij Altena en nestelde zich extra stevig in de subtop van 2H. De basis voor de 1-2 zege werd voor rust gelegd door goals van Jordi Wermesfelden en Murat Kilic. na de pauze ging de thuisclub met opportunistisch voetbal op jacht naar de gelijkmaker, maar Alblasserdam bleef overeind en loerde ondertussen op countermogelijkheden.