Afbeelding
Foto: nl.123rf.com

OP wil woningbouw op locatie manege ondanks ‘nee’ van gemeentebestuur Papendrecht

Algemeen

PAPENDRECHT • Ondanks een duidelijk ‘nee’ van het gemeentebestuur van Papendrecht blijft de fractie van Onafhankelijk Papendrecht (OP) voorstander van woningbouw op de locatie waar nu nog de manege van de Papendrechtse Ruiter Club PRC gevestigd is.

In november vorig jaar had OP al gevraagd of woningbouw mogelijk was op het 15.000 meter grote terrein aan de Amberdreef. “Niet aan de orde”, reageerde het gemeentebestuur toen. “De huidige locatie is voor de manege juist een fijne locatie vanwege de geborgenheid van de omliggende woningen en bedrijven. De locatie is goed te bereiken voor leden en vrijwilligers. Vanuit de woonwijk is sociale controle, hetgeen ook veiligheid biedt voor de paarden, mensen en goederen.”

OP probeert het nogmaals en voert een nieuw argument aan en refereert daarbij aan de samenwerking in de Alblasserwaard, de Drechtsteden, de Hoeksche Waard en Goeree-Overflakkee voor wat betreft een regionale realisatieagenda. Daarbij wordt een versnelling beoogd in de woningbouw in de regio. “Dan lijkt opname van de manege in de nieuwe woningbouwplannen toch voor de hand te liggen?”, redeneert OP.

“Uitplaatsing van de manege naar een nieuwe locatie, ten noorden van de A15 bijvoorbeeld, zou overwogen kunnen worden”, vervolgt OP. Volgens de partij zou dat ook gunstig zijn voor de manege. Er kan dan nieuwbouw plaatsvinden in een beter gelegen gebied in een natuurlijke omgeving met bos, ideaal voor buitenritten.

OP zou dit willen onderzoeken en wil weten of er commerciële partijen zijn die interesse hebben om woningen te bouwen op het terrein van de manege aan de Amberdreef.