• De Noordbrug was vorige week maandag urenlang dicht.
• De Noordbrug was vorige week maandag urenlang dicht. Foto: Peter Stam

VVD: fietsers gratis met Waterbus bij storing en afsluiting brug over de Noord

Algemeen

ALBLASSERDAM • Als de brug over de Noord door een storing gesloten is, moet er ook voor fietsers een oplossing komen, zoals gratis vervoer met de Waterbus. Dat vindt de VVD.

Fractievoorzitter Herman Verweij riep wethouder Marten Japenga afgelopen week tijdens de raadsvergadering op om dit te gaan bespreken met Rijkswaterstaat. “De brug over de Noord was vorige week maandag tijdens een storing vier uur gesloten. We hebben er begrip voor de bruggen van die leeftijd kapot kunnen gaan; er waren binnen no time verkeersregelaars en een omleiding voor voertuigen met gevaarlijke stoffen. Maar er was geen oplossing voor fietsers. Voor hen is er niets geregeld.”

En dat moet anders, benadrukte hij. “Wij hebben hier echt moeite mee. Er dient voor de fietsers net zo goed een alternatief te zijn. Een voorbeeld is het aanbieden van gratis vervoer met de Waterbus. Het is niet raar om aan Rijkswaterstaat te vragen om dit te faciliteren en te financieren. Ga het gesprek met hen aan om over een oplossing hiervoor afspraken te maken.”

Goede suggestie
Die oproep deed de VVD aan wethouder Marten Japenga. Hij reageerde positief. “Ik vind dit een heel goede suggestie. We gaan hier achteraan en zullen ook bij Rijkswaterstaat informeren of we meer van dit soort incidenten kunnen verwachten.”