donderdag 26 januari

'Gouden duo' treedt op in De Pion
20:00, Alblasserdam, De Pion. Passie, emotie en enthousiasme, dit zijn de drie kernwoorden voor het concert dat op donderdag 26 januari in De Pion aan de Waalsmondelaan in Alblasserdam gehouden zal worden. Deze keer tekenen Jan Noordzij en Ann-Laure Dollié voor de uitvoering. Het programma kenmerkt zich door een verscheidenheid van invloeden op de muzikale ontwikkeling van dit 'Gouden duo'. De toegang is 5 euro bij de binnenkomst bij de Pion. Inloop met koffie is vanaf 19.30 uur, start van het concert is om 20.00 uur. Opgeven kan via de website: www.pion-alblasserdam.nl.

Cabaretavond met Anneke Jager
20:15, Papendrecht. Theater De Willem. Anneke Jager verzorgt op donderdag 26 januari vanaf 20.15 uur de cabaretvoorstelling Fantoomgeluk in Theater De Willem aan de Van der Palmstraat te Papendrecht. Wanneer Janneke op zolder struikelt over een vergeten tas met oude cassettebandjes, wordt ze terug geslingerd in de tijd. Een paar dingen worden snel duidelijk, zoals: niet alles was vroeger beter, zoals haar erbarmelijke muzieksmaak en haar dubieuze kapsels. Of dat je zelfs de slechtste songteksten uit die tijd nooit meer vergeet. Maar vooral dat waar ze toen op hoopte behoorlijk anders is uitgepakt. Is dat erg? Op zijn minst is het aanleiding voor Fantoomgeluk, een enorm geestig cabaretprogramma met mooie liedjes en sterke grappen. Entree bedraagt 16 euro. Voor meer informatie en kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

vrijdag 27 januari

Discozwemmen in het Sportcentrum
19:00, Papendrecht, Sportcentrum. Vrijdagavond 27 januari is de eerste keer discozwemmen in het nieuwe jaar. De disco wordt gehouden in het Doelgroepenbad van Sportcentrum Papendrecht, duurt van 19.00 tot 21.00 uur en is voor kinderen van zes tot twaalf jaar die minimaal zwemdiploma A hebben. Kinderen kiunnen online tickets kopen. Die kosten 5,75 euro per persoon.

zaterdag 28 januari

Sun Records concert in De Willem
20:15, Papendrecht. Theater De Willem. Diverse artiesten verzorgen op zaterdag 28 januari vanaf 20.15 uur Sun Records – The Concert in Theater De Willem aan de Van der Palmstraat in Papendrecht. De wervelende productie Sun Records – The Concert vertelt het verhaal van de Memphis Recording Service oftewel: Sun Studio te Memphis, Tennessee. Deze plek wordt gezien als de absolute bakermat van de rock-'n-roll en hedendaagse muziek. Deze zeer authentiek geproduceerde productie mag zich dan ook presenteren als de enige productie ter wereld met officiële toestemming vanuit Sun Records, Memphis, Tennessee. Een zeer getalenteerde, jonge cast zingt en speelt met verve alle grote artiesten van Sun Records en hun bijbehorende wereldhits.Entree bedraagt 32,50 euro. De voorstelling duurt 115 minuten, met pauze. Voor meer informatie en kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

Frok Classic Rock bij Biggelmee
20:45, Alblasserdam, Kapel 1843. Frok Classis Rock verzorgt op zaterdag 28 januari een optreden in Kapel 1843, voorheen Abbey, aan de Dam 41 in Alblasserdam. Meer info staat elders op deze pagina.

zondag 29 januari

Musical Robin Hood
14:30, Papendrecht. Theater De Willem. Nationaal Jeugd Musical Theater, de grootste kweekvijver voor Nederlands musicaltalent, komt op zondag 29 januari naar Theater De Willem in Papendrecht met een eigen nieuwe familiemusical: Robin Hood. In deze moderne, prikkelende voorstelling voor en door kinderen van deze tijd, zien jullie een Robin die jullie nog nooit hebben gezien. Heldhaftiger dan ooit, en een voorbeeld voor ons allemaal.Robin Hood wordt gemaakt in de NJMT-traditie van Kruistocht in Spijkerbroek. Entree bedraagt 17 euro. De voorstelling is geschikt voor iedereen vanaf acht jaar een duurt 75 minuten, zonder pauze. Voor meer informatie en kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

donderdag 2 februari

Lezing Özcan Akyol in het Denksportcentrum in Papendrecht
20:00, Papendrecht, Denksportcentrum. Özcan Akyol verzorgt op donderdagavond 2 februari 2023 een lezing in het Denksportcentrum aan de Van der Palmstraat in Papendrecht.De sectie Letteren van de Culturele Raad Papendrecht verheugt zich enorm op de komst van de veelzijdige schrijver. Özcan, bij een breed publiek nog meer bekend onder de naam Eus, is behalve schrijver, presentator en documentairemaker ook veelgelezen columnist bij het Algemeen Dagblad.Op 2 februari komt hij praten over zijn meest recente roman Afslag 23, die sinds december in de boekhandel verkrijgbaar is.Afslag 23 is de derde roman van de succesvolle schrijver Özcan Akyol. Net als Eus (2012) en Toerist (2016) is Afslag 23 een semi autobiografische roman. Ook dit keer weet hij de lezer weer te boeien met zijn originaliteit en scherpzinnigheid. Afslag 23 vormt een waardige toevoeging aan het oeuvre van een literair toptalent.De avond begint om 20.00 uur en vanaf 19.30 uur is inloop mogelijk in het Denksportcentrum aan de Van der Palmstraat 12 in Papendrecht. Kaarten kosten 7,50 euro en zijn te koop bij boekhandel Bruna, Meentpassage 7 of via www.cultureleraadpapendrecht.nl.