• Johan Sturrus.
• Johan Sturrus. Foto: Richard van Hoek

Johan Sturrus 'schaaft' met plezier

papendrecht • Terwijl in de regio de stoelendans de voorbije weken volop bezig was en clubs en trainers al dan niet succesvol met elkaar 'tinderden', tekende Sturrus bijna geruisloos maar weer een jaartje bij op sportpark Slobbengors.

"Ik ben hier nog niet klaar,", glimlacht de coach, bezig aan zijn vierde seizoen bij vv Papendrecht. 

In balans
"Onze spelersgroep heeft niet alleen kwaliteit, ze is ook qua type spelers én leeftijdsopbouw in balans. En minstens zo belangrijker: ik zie nog volop mogelijkheden om nog meer uit het team te halen. Allemaal goede redenen om hier te blijven."

Afgelopen seizoen degradeerde Papendrecht uit de eerste klasse. Op basis van het spelersmateriaal was dat een onnodige afstijg, vindt ook Johan Sturrus.

Eerste klasse waardig
"We waren qua voetbal eerste klasse waardig," blikt hij terug. "Dat we het desondanks niet wisten te redden had mijns inziens vooral te maken met het feit dat niet iedereen binnen de selectie altijd prioriteit gaf aan het voetbal. vakanties tussendoor, een festival bezoeken; dat soort factoren zorgden er voor dat we te vaak spelers moesten missen. Voeg daarbij wat pech op belangrijke momenten en je staat waar je staat: onder de rode streep."

Het hedendaagse vv Papendrecht kent dergelijke problemen niet en staat fier aan kop in de tweede klasse H. De vroegere problemen lijken opgelost. "We hebben de selectie verbreed, waardoor de onderlinge concurrentie is toegenomen,", vertelt Sturrus. Dat zorgt voor scherpe spelers en dus voor veel minder afzeggingen. met andere woorden: de verbreding wérkt! Een ander positief aspect ervan van is dat we er in geval van wissels niet op achteruit gaan. Iedereen binnen deze groep tekst volwaardig mee."

Op bijna de helft van de competitie ligt het schip Papendrecht mooi op koers en zijn de meeste titelconcurrenten al op ruime achterstand gezet. "Toch moeten we ons niet rijk rekenen,:, vindt Johan Sturrus. "Vrijwel elk team in deze poule heeft iets om voor te vechten, daar zorgt de versterkte degradatieregeling wel voor. En Papendrecht is de te kloppen ploeg. Ook dat maakt soms extra krachten vrij, waartegen wij ons blijvend moeten wapenen. Zoals komende zaterdag tegen Roda Boys; een sterke ploeg. Niets gaat vanzelf. Ook niets als je koploper bent zoals wij."

Jan Timmer