• Edgar Veen van Landvast, opa Roy en kleindochter Joy
• Edgar Veen van Landvast, opa Roy en kleindochter Joy Foto: Aangeleverd

Hoofdprijs bioscoopactie Landvast voor Joy en opa Roy

Algemeen

ALBLASSERDAM • In de laatste week van het jaar 2022 organiseerde Landvast ‘Filmtastisch Uiteinde’. Bezoekers die in die periode naar de film kwamen maakten kans op mooie filmprijzen, waaronder de zeer gewilde hoofdprijs van 1 jaar gratis naar de film. Deze actie werd gewonnen door Joy en haar opa Roy.

Opa Roy was onder valse voorwendselen naar Landvast gelokt. Het zicht van opa Roy is aangetast waardoor hij steeds slechter kan zien. Films in de bioscoop zijn echter zo groot en scherp dat hij daar nog wel van kan genieten. Het komende jaar kunnen opa en kleindochter dus extra veel genieten van de films in Landvast. Alle overige prijswinnaars zijn inmiddels geïnformeerd. 

De hoofdprijs was gekozen uit de Kerst(wens)boom die eind december in Landvast stond. Bezoekers van de bioscoop konden een suggestie achterlaten in deze boom, waarbij ze konden aangeven wie zij deze prijs gunde. Mocht deze suggestie gekozen worden, dan won diegene dezelfde prijs.

“De afgelopen weken hebben we vele honderden inzendingen gelezen. Hierbij kwamen mooie, ontroerende en hartverwarmende suggesties voorbij”, meldt Landvast. De keuze was heel moeilijk, maar uiteindelijk heeft Landvast gekozen voor Joy en haar opa Roy.

Goed gevoel
Landvast kijkt met een goed gevoel terug op 2022, waarbij er bijna 62.000 bezoekers een bezoek hebben gebracht aan de bioscoop. Hiermee is Landvast nog niet terug op het niveau van voor corona. Een deel van de oorzaak ligt ook in het feit dat Landvast in januari nog gesloten was en enkele dagen na de opening een grote lekkage in een van de bioscoopzalen was ontstaan.

“Maar we kijken met vertrouwen naar 2023”, vertelt filmprogrammeur Edgar Veen. “Veel bezoekers hebben de weg terug weten te vinden en er staan een paar hele mooie filmtitels in de planning voor het komende jaar. Bezoekers weten een bezoek te waarderen. De gastvrijheid, gratis parkeren voor de deur, pauze in de voorstellingen, de mogelijkheid voor een drankje na afloop in de bar en de heerlijke luxe Cinema Royaal zijn de meeste genoemde reacties.”

Casa Coco was in 2023 de best bezochte film. De eerste opvolger is met de Rotterdamse film Ome Cor al in huis. Edgar: “Voordat de film was gestart waren er al meer dan 1000 kaarten hiervoor gekocht. Kortom, 2023 wordt Filmtastisch.”