• Martijn Hardam.
• Martijn Hardam. Foto: Aangeleverd

OP-raadslid Martijn Hardam op lijst Code Oranje bij provinciale verkiezingen

Algemeen

PAPENDRECHT • Martijn Hardam uit Papendrecht staat op nummer 6 op de kieslijst van Code Oranje voor de verkiezingen van de provinciale staten.

Bijzonderheid is dat Martijn tevens raadslid is voor Onafhankelijk Papendrecht. “Ik kwam in aanraking met Code Oranje door Ruud Lammers, onze fractievoorzitter”, vertelt Martijn. “De partij was op zoek naar lokale onafhankelijke politici die zich wilden inzetten voor de provinciale politiek. Dat klonk erg verleidelijk en na een paar dagen nadenken ben ik een gesprek aangegaan met Code Oranje, waaruit bleek dat we veel voor elkaar kunnen betekenen.”

Martijn heeft zichzelf verdiept in de organisatie en vervolgens een keuze gemaakt dat hij zich beschikbaar wilde stellen. Martijn: “De filosofie van Code Oranje vloeit voort uit het idee dat partijpolitieke belangen plaats dienen te maken voor het algemeen belang. Om dit te bereiken moet er geluisterd worden naar de vele goede ideeën vanuit de samenleving en moet er een open en eerlijk debat kunnen worden gehouden zonder machtsspel.”

Martijns plaatsing op de kieslijst of eventuele verkiezing voor de provinciale staten heeft verder geen gevolgen voor zijn raadslidmaatschap. “Het geeft Onafhankelijk Papendrecht wel een groter netwerk van lokale partijen”, redeneert hij. “Ik ben erg positief over deze periode en denk dat wij als partij hierdoor nog wat meer kunnen betekenen als lokale partij van Papendrecht.”

De 23-jarige Laurens van Doorn uit Rotterdammer is de lijsttrekker voor Code Oranje Zuid-Holland. De partij pleit voor democratie zoals het bedoeld is, dus van onderop. Op de kieslijst staan diverse raadsleden lokale partijen uit de provincie, waaronder dus Martijn Hardam uit Papendrecht. “Zij weten als geen ander wat in onze provincie leeft”, aldus Code Oranje.