Afbeelding
Foto: 123RF.com

Brief aanpak Prins Bernhardstraat en Prinses Marijkestraat in Alblasserdam ‘heel onduidelijk’

Algemeen

ALBLASSERDAM • De brief van de gemeente over de aanpak van de Prins Bernhardstraat en de Prinses Marijkestraat in Alblasserdam kregen was zeer onduidelijk.

CDA-raadslid Ernst Hartsuiker vertelde dat tijdens de commissievergadering aan verantwoordelijk wethouder Marten Japenga. “De brief ging over de herinrichting van de twee straten. De Prinses Marijkestraat is kaarsrecht en er wordt behoorlijk hard gereden. De drempels die er liggen zijn verzakt. Daarnaast is er overlast van het verkeer rond integraal kindcentrum De Twijn.” 

Hij vervolgde: “Maar het schrijven was zeer onduidelijk en is verkeerd gevallen bij de bewoners. Het heeft voor verwarring gezorgd en het riep meer vragen op dan antwoorden. Kunt u ervoor zorgen dat er aanvullende informatie komt of dat de buurt op een andere manier bij dit project wordt betrokken?”

Herbestraten
Wethouder Japenga gaf in een reactie aan dat het niet om een volledige reconstructie van de twee straten in Alblasserdam gaat. “We willen het wegdek herbestraten, in combinatie met enkele aanpassingen om de snelheid van het verkeer eruit te halen.”

De opmerking dat de brief niet duidelijk was, nam hij ter harte. “Er zijn al meerdere bewoners die contact met ons hebben opgenomen om hun ideeën en suggesties te delen. Maar als het voor onduidelijkheid heeft gezorgd, dan gaan we kijken hoe we dit recht kunnen zetten en de bewoners eventueel aanvullend informeren.”