donderdag 19 januari

Bijeenkomst PCOB
14:00, Papendrecht, Elimkerk. Op donderdagmiddag 19 januari vindt de eerste bijeenkomst van de PCOB afdeling Papendrecht van het nieuwe jaar plaats. De bijeenkomst begint om 14.00 uur en vindt plaats in de zaal bij de Elimkerk aan de P.C. Hooftlaan. Als spreker is uitgenodigd Leen Fijnekam, die als vrijwilliger Biesboschgids een presentatie zal geven over de Biesbosch. Hij laat bezoekers kennis maken met een aantal in de Biesbosch voorkomende dieren en vertelt over de griendwerkers. Alle belangstellenden zijn welkom. Toegang is vrij.

Lezing over zeevogels
19:45, Papendrecht, Streeknatuurcentrum. Donderdag 19 januari 2023 is er weer een lezing in het Streeknatuurcentrum van de Natuur- en Vogelwacht Alblasserwaard. De lezing wordt gegeven door Jako van Gorsel. Hij zal het hebben over 'Zeevogels kijken in de winter en dan vooral langs de kust'.De vogeltrek speelt zich voor een groot deel af langs de kust. De kustlijn is voor ontelbare vogels het baken dat hen van noord naar zuid voert, en andersom. Dat geldt in het bijzonder voor zeevogels. Als vogelaar en natuurfilmer is Jako van Gorsel in najaar en winter vaak aan de kust te vinden speciaal om zeevogels te filmen.Wat zijn de beste plekken om zeevogels te zien? Welke vogelsoorten zie je er en waarom zie je ze speciaal op deze plaatsen? Natuurlijk wordt deze lezing ondersteund door filmbeelden en krijg je praktische tips voor het geval je zelf aan de kust vogels wilt gaan kijken. Zie ook de website van Jako: www.visdief.nl.Het Streeknatuurcentrum is te vinden aan de Matenaweg 1 te Papendrecht. Vanaf 19.30 is er inloop en om 19.45 uur start de lezing. Entree bedraagt 2,50 euro.

Lezing Marieke Lucas Rijneveld
20:00, Papendrecht, Denksportcentrum. De lezing van Marieke Lucas Rijneveld op 18 november moest helaas wegens ziekte van de auteur worden geannuleerd. De sectie Letteren van de Culturele Raad Papendrecht heeft een nieuwe datum gevonden: de lezing in de vorm van een interview zal nu plaatsvinden op donderdagavond 19 januari 2023 en begint om 20.00 uur in het Denksportcentrum aan de Van der Palmstraat 12 in Papendrecht. De inloop is om 19.30 uur. Marieke Lucas is veelzijdig. Zijn roman De avond is ongemak uit 2018 werd in de Engelse vertaling bekroond met de prestigieuze International Booker Prize 2020. Na de dichtbundel Fantoommerrie, de roman Mijn lieve gunsteling en de dichtbundel Komijnsplitsers kreeg Marieke Lucas Rijneveld de eer om het Boekenweekessay voor de Boekenweek 2022 te schrijven. Dat kreeg de titel Warmtefort mee. De kaarten kosten 10 euro en zijn gedurende openingstijden te verkrijgen bij de Bruna Papendrecht. Uitsluitend tegen contante betaling zijn deze ook te kopen bij de Volksuniversiteit Papendrecht op maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 12.00 uur. Na aanmelding zijn de kaarten tot slot ook online te bestellen en te betalen bij het secretariaat van de CRP: w.vdhoeven@papendrecht.nl. Wie voor de geannuleerde lezing al een kaartje heeft, kan die houden. Deze is geldig op 19 januari.

vrijdag 20 januari

De Regels van Floor in De Willem
19:30, Papendrecht. Theater De Willem. Na de succesvolle boekenreeks van Marjon Hoffman en de met een Emmy Award bekroonde televisieserie, komt De Regels van Floor op vrijdag 20 januari vanaf 19.30 uur in Theater De Willem aan de Van der Palmstraat te Papendrecht. Het is een familievoorstelling, doorspekt met humor en herkenbare familieproblemen. Entree bedraagt 22,50 euro. Voor meer informatie en kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

zondag 22 januari

Kliederkerk op 22 januari in de Ontmoetingskerk
16:00, Alblasserdam, Ontmoetingskerk. De Elthetokerk en wijkgemeente De Brug houden op zondag 22 januari om 16.00 uur weer een Kliederkerkviering in het gebouw van de Ontmoetingskerk aan de Blokweerweg in Alblasserdam. Meer informatie staat elders op deze pagina.

donderdag 26 januari

Cabaretavond met Anneke Jager
20:15, Papendrecht. Theater De Willem. Anneke Jager verzorgt op donderdag 26 januari vanaf 20.15 uur de cabaretvoorstelling Fantoomgeluk in Theater De Willem aan de Van der Palmstraat te Papendrecht.Wanneer Janneke op zolder struikelt over een vergeten tas met oude cassettebandjes, wordt ze terug geslingerd in de tijd. Een paar dingen worden snel duidelijk, zoals: niet alles was vroeger beter, zoals haar erbarmelijke muzieksmaak en haar dubieuze kapsels. Entree bedraagt 16 euro. Voor meer informatie en kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

zaterdag 28 januari

Sun Records concert in De Willem
20:15, Papendrecht. Theater De Willem. Diverse artiesten verzorgen op zaterdag 28 januari vanaf 20.15 uur Sun Records - The Concert in Theater De Willem aan de Van der Palmstraat in Papendrecht.De wervelende productie Sun Records - The Concert vertelt het verhaal van de Memphis Recording Service oftewel: Sun Studio te Memphis, Tennessee. Deze plek wordt gezien als de absolute bakermat van de rock-'n-roll en hedendaagse muziek. Entree bedraagt 32,50 euro. De voorstelling duurt 115 minuten, met pauze. Voor meer informatie en kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.