Afbeelding

Papendrechts netwerkevent voor scholieren zoekt regionale bedrijven

Algemeen

PAPENDRECHT • Ongeveer zeshonderd leerlingen van het vmbo, mavo, havo en vwo van christelijke scholengemeenschap De Lage Waard in Papendrecht en het Papendrechtse Willem de Zwijger College gaan woensdag 8 februari 09.00 tot 16.00 uur in gesprek met regionale bedrijven uit verschillende sectoren, zodat scholieren leren netwerken. Geïnteresseerde organisaties kunnen zich nog aanmelden.

De organisatie laat via LinkedIn weten dat ‘het doel vooral voor leerlingen is om te oefenen met netwerken (gespreksvaardigheden), het opbouwen van een netwerk en een beter beeld krijgen bij beroepen’. Ook kunnen zij ‘kennis maken met verschillende bedrijven in de regio zodat zij kunnen ‘proeven’ aan verschillende bedrijfstakken voor zij kun keuze voor een vervolgopleiding maken’.

Tijdens het evenement zijn er vier sessies van een uur. Per sessie ontvangt het bedrijf vier scholieren aan tafel voor een gesprek van tien minuten.

In totaal zoekt de organisatie zeventig bedrijven met een regionale component uit de diverse branches die zich willen aanmelden. Meer informatie is te verkrijgen via 06-46884588. Aanmelden kan via ondernemen@papendrecht.nl. Nadat een organisatie is aangemeld, ontvangt deze meer informatie.