• Anne-Laure Dollié en Jan Noordzij.
• Anne-Laure Dollié en Jan Noordzij. Foto: Aangeleverd

‘Gouden duo’ treedt op in De Pion in Alblasserdam

Algemeen

ALBLASSERDAM • Passie, emotie en enthousiasme, dit zijn de drie kernwoorden voor het concert dat op donderdag 26 januari in De Pion aan de Waalsmondelaan in Alblasserdam gehouden zal worden. Deze keer tekenen Jan Noordzij en Ann-Laure Dollié voor de uitvoering.

Jan Noordzij is sinds jaren aangesteld als organist van de Sint-Walburgiskerk te Antwerpen. Daarnaast is hij ook organist van de Sint-Michielskerk, twee RK-kerken met grote, interessante orgels. Hierdoor is Jan als organist bekend geraakt met de muziek in de Katholieke liturgie en de mystieke klanken. Dit, gecombineerd met zijn met zijn Alblasserwaardse orgelverleden, waarbij hij ook organist was op het orgel van de Christelijk Gereformeerde Kerk, die nu de Pion is, levert een interessante mix op.

Noordzij: “Ik hoop met ons programma ook een snaar te raken bij mensen die nog een sentiment hebben naar dit kerkje toen het nog katholiek was. Veel Alblasserdammers hebben op deze plek hun roots en hun herinneringen. Wat zou het mooi zijn daarmee verbinding te leggen.”

Jan komt niet alleen. Hij vormt al vele optredens lang een muzikaal ‘Gouden duo’ met mezzo-sopraan Anne-Laure Dollié. Zij is Frans van geboorte een begon te zingen op 15-jarige leeftijd in Engelstalig Canada, met een techniek en een repertoire gericht op musicals. Zij specialiseerde zich in dit genre aan een musical academie in Parijs. Sinds 2020 is ze cantor van de Onze-Lieve-Vrouwe Kathedraal te Antwerpen. Op dit moment studeert ze klassieke zang aan het conservatorium te Gent. Anne-Laure: “Het is mijn droom om, daar waar ik kom, met mijn stem diepere lagen in de harten van mensen te bereiken.”

Er worden werken uitgevoerd op orgel en piano, een prachtig Ave Maria en andere werken van klassieke componisten, alsmede een werk uit de pen van Noordzij.

Het programma kenmerkt zich door een verscheidenheid van invloeden op de muzikale ontwikkeling van dit ‘Gouden duo’. De toegang is 5 euro bij de binnenkomst bij de Pion. Inloop met koffie is vanaf 19.30 uur, start van het concert is om 20.00 uur. Opgeven kan via de website: www.pion-alblasserdam.nl.