• Het nieuwe bestuur van AAA.
• Het nieuwe bestuur van AAA. Foto: Aangeleverd

Atletiekvereniging AAA kiest nieuw bestuur: ‘We barsten van de energie en de plannen’

Algemeen

ALBLASSERDAM • Tijdens de algemene vergadering van atletiekvereniging AAA uit Alblasserdam werd op dinsdag 10 januari een nieuw bestuur gekozen.

Na tien jaar in het bestuur te hebben gezeten kondigde de inmiddels oud voorzitter afgelopen zomer zijn vertrek aan.

Omdat AAA een zeer hechte club is ging er een brief rond met de oproep om een nieuwe voorzitter en vice-voorzitter. Daarop kwamen zoveel reacties dat tijdens de vergadering niet alleen de voorzitter en vice-voorzitter konden worden vervangen, voor een aantal openstaande functies waren ook gegadigden waardoor het bestuur nu completer is dan ooit.

“En dat is exact wat we voor ogen hadden toen we een half jaar aankondigde plaats te gaan maken voor nieuw bloed. Na bijna tien jaar in het bestuur is het gewoon nodig om verder te kijken en om een nieuwe wind te laten waaien”, aldus Kevin Lems, die als vice-voorzitter in het oude bestuur actief was. Onder zijn bewind hebben vele sponsoren kennis gemaakt met de club die samen met de club mooie projecten konden verwezenlijken waaronder het bootcamptoestel, alle vlaggenmasten en een hekwerk om het voor de kinderen veiliger te maken rond het clubhuis.

“Het bestuur van AAA is wel een bijzonder bestuur hoor. Alle leden hebben aan een half woord genoeg om te begrijpen wat wordt bedoeld. Zo hadden we ook nooit een heel jaar de vergaderingen gepland. Veel ging over de whatsapp en eens in de zoveel tijd kwamen we eens bij elkaar. Altijd in hele goede harmonie en met het grootste respect voor elkaar. Dat bleek efficiënt en effectief en we hebben vele goede besluiten kunnen nemen op deze manier. Er zijn zelfs goede vriendschappen ontstaan”, vervolgt Lems.

De nieuwe voorzitter is een vader van een van de jeugdleden en de vice-voorzitter de man van een van de leden van de loopgroep. Het bestuur wordt dus door alle groepen van de vereniging gedragen. De nieuwe voorzitter, Robert Schippers, heeft zijn sporen als voorzitter verdiend in het bedrijfsleven. “Toen ik de oproep zag was ik me direct bewust van het feit dat een vereniging niet zonder vrijwilligers en voorzitter kan en was voor mij het besluit al snel genomen. In een gesprek met de oud-voorzitter werd ik daar alleen maar meer van overtuigd. Natuurlijk is er nog veel werk aan de winkel, met name op het vlak van de vrijwilligers. Die moet je koesteren als vereniging en dat is nou juist het eerste wat vergeten wordt als iedereen het druk heeft met zijn of haar taken. Daar wil ik de komende tijd het verschil gaan maken”, meldt de kersverse voorzitter Robert Schippers.

De vice-voorzitter is zeker ook geen nieuwkomer op het vlak van besturen. Jurgen Vaarwerk-Wolters was al eens voorzitter bij een atletiek vereniging en hij zal al zijn kennis en kunde in kunnen zetten in het verder professionaliseren van het bestuur en de club.

Het oude bestuur laat een mooie erfenis achter in de vorm van een nieuwe baan met allemaal nieuwe toestellen, een duurzamere voetafdruk door alleen maar LED verlichting op de baan en in het clubhuis en een dak vol zonnepanelen en een gerenoveerd clubhuis.

Voor dat laatste wordt wel al driftig gespaard omdat het huidig clubhuis alleen uit containers mocht bestaan van de toenmalige politiek en dat is, isolatie technisch, inmiddels ver achterhaald. Ook zijn de voorzieningen in een dergelijk clubhuis niet meer conform de eisen van deze tijd en dus zijn er plannen dit op termijn te gaan vervangen.

Tijdens de vergadering werd zeker niet alleen over de bestuurswissel gesproken maar kwamen als gewoonlijk alle groepen van de club aan het woord met een jaarverslag van alle activiteiten en soms zorgen en wensen. Speciale aandacht was er voor Annie Wohler die werd gedecoreerd voor 50 jaar lidmaatschap. Net als vele andere leden was Annie al die jaren zeer actief voor alle groepen en activiteiten binnen de club. Riet Bakker werd geëerd voor alle jaren dat ze de scepter had gezwaaid in de kantine. Cees Willeboordse ging met pensioen als jurylid.

“AAA barst dus nog van de energie en de plannen voor de komende jaren. We gaan er iets moois van maken en we blijven zorgen dat AAA voor alle Alblasserdammers en daaromheen een toffe plek is om heerlijk met atletiek in al haar verschijningsvormen bezig te kunnen zijn. Daar blijft het nieuwe bestuur zich onder onze leiding hard voor maken”, aldus Schippers en Vaarwerk-Wolters.

Meer informatie over AAA: www.aaa-atletiek.nl.