donderdag 12 januari

The Dutch Eagles komen naar Papendrecht
20:15, Papendrecht. Theater De Willem. The Dutch Eagles komen op donderdag 12 januari muziek maken in Theater De Willem aan de Van der Palmstraat in Papendrecht. De Eagles van de lage landen biedt een fantastische avond vol tijdloze muziek. New Horizon is de nieuwe show van The Dutch Eagles. Voorafgaand aan de voorstelling is er de unieke mogelijkheid om 30 à 40 minuten met een van de bandleden van de Dutch Eagles door te brengen, waarbij alle ins en outs over de show, het muzikantschap -en alles wat je maar wilt weten- aan bod komt. De inleiding is gratis, start om 19.00 uur en duurt ongeveer 30 tot 40 minuten. Direct na de inleiding, om 20.15 uur, kan men genieten van de voorstelling. Vanwege de inleiding gaat de foyer om 18.45 uur open.Entree bedraagt 28 euro. Voor meer informatie en kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

vrijdag 13 januari

The Roaring Twinties in Theater De Willem
20:15, Papendrecht. Theater De Willem. The Roaring Twenties: dé onovertroffen, magnifieke, chique, swingende, zingende, roerende, ontroerende, champagne proostende belevenis van het decennium komt op vrijdag 13 januari vanaf 20.15 uur naar Theater aan de Van der Palmstraat in Papendrecht.Het wordt een jubileumvoorstelling die de gloriedagen van de slapstick even fijnzinnig als elegant laat herleven. Entree bedraagt 25 euro. Voor meer informatie en kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

zaterdag 14 januari

Algemene verzamelbeurs in Alblasserdam
11:00, Alblasserdam, Landvast. In cultureel Centrum Landvast aan de Haven 4 in Alblasserdam wordt op zaterdag 14 januari van 11.00 tot 15.00 uur weer een algemene verzamelbeurs gehouden.Op de gezellige algemene verzamelbeurzen kan men onder andere de volgende verzamelobjecten vinden: euro-, gulden- en wereldmunten en bankbiljetten, postzegels, eerste dag enveloppen, sigarenbandjes en speldjes, enzovoorts. Ook zijn er standhouders die inkopen en taxeren. Tevens wordt er een verloting gehouden om de onkosten te dekken.Entree en parkeren gratis, ook is er catering aanwezig. Inlichtingen en tafelreservering: ubm@hetnet.nl.

'Word een Romein' in het Sliedrechts Museum
14:00, Sliedrecht, Kerkbuurt 99-101. Het Sliedrechts Museum biedt de activiteit 'Word een Romein' aan. Op het programma staan onder meer een speurtocht, je naam schrijven in Romeinse letters en op de foto gaan als Gijs de Romein. Daarnaast mogen bezoekers wat meenemen uit de doos met scherven, die bij archeologische opgravingen zijn gevonden. Het museum is open tot 17.00 uur. En verder is het museum alle woensdag- en zaterdagmiddagen gedurende deze uren geopend. Entree 2 euro, kinderen 1 euro.

Nieuwjaarsconcert Soli Deo Gloria
15:30, Alblasserdam, Landvast. Muziekvereniging Soli Deo Gloria organiseert op zaterdag 14 januari haar traditionele nieuwjaarsconcert.Het fanfare orkest en de leerlingen van opleidingsorkest Solide brengen een gevarieerd programma ten gehore onder leiding van dirigent Jurgen Nab. Op het programma staan onder andere Centuria, Finlandia, Amperito Roca, Fremersberg en Free world fantasy.Het concert vangt aan om 15.30 uur en vindt plaats in de grote zaal van Landvast aan de Haven in Alblasserdam. Het concert vormt het decor van een uurtje echte fanfaremuziek waarbij voldoende ruimte is voor onderlinge ontmoetingen onder het genot van een hapje en drankje. Het concert is vrij toegankelijk.

Nieuwjaarsconcert Shaare Zedek Koor
19:30, Alblasserdam. Het Shaare Zedek Koor geeft een nieuwjaarsconcert in de Grote Kerk. De opbrengst van de collecte is voor het Shaare Zedek Ziekenhuis in Jeruzalem. Een pro-life ziekenhuis, dat weinig tot geen overheidssteun krijgt. Gastkoor is het christelijk kinderkoor Samuël onder leiding van Arie van der Vlist, die deze avond ook het orgel zal bespelen. De vleugel wordt bespeeld door Rens de Winter. Kees Alers verleent met zijn dwarsfluit medewerking en Evelyn Heuvelmans met de hobo. De spreker deze avond is ds. J. C. de Groot. De kerk gaat open om 19.00 uur. De toegang is gratis.

Nieuwjaarsconcert Excelsior in de Willem
20:15, Papendrecht. Muziekvereniging Excelsior geeft het traditionele nieuwjaarsconcert in Theater de Willem. Het orkest zal, onder leiding van dirigent Ruud Welle, zich van zijn meest veelzijdige kant laten zien, maar zal daarnaast ook het podium delen met twee zangers: Roman van der Werff en Tessa Bons. De muziek staat dit jaar in het teken van Amerikaanse en Franse invloeden, al zullen de echte 'nieuwjaarsklassiekers' niet ontbreken. Kaarten: www.excelsiorpapendrecht en www.theaterdewillem.nl, of aan de kassa van Theater de Willem.

Midnight Rambler bij Biggelmee
20:45, Alblasserdam, Kapel 1843. In Kapel 1843, voorheen Abbey, aan de Dam 41 in Alblasserdam verzorgt op zaterdag 14 januari Midnight Rambler uit Den Haag een optreden voor Biggelmee.Midnight Rambler speelt gewoon Rock & Roll en Rhythm & Blues waar het voor bedoeld is: om op te swingen. Zaal gaat open om 20:45 uur. Entree bedraagt 5 euro voor leden en 10 euro voor niet-leden.