Alzheimercafé Papendrecht

papendrecht • 'Bewegen en Dementie' is 26 januari het thema van het Alzheimercafé Papendrecht. Aan bod komt het belang van sport en bewegen voor mensen met dementie. Locatie: Odensehuis Papendrecht, P.S. Gerbrandystraat 31. De avond is van 19:30 tot 21:30 uur (inloop vanaf 19:15 uur). Deelnemen is gratis en aanmelden is niet nodig. Meer informatie: mantelzorg@sterkpapendrecht.nl of 078-6154741. 


Wijkvereniging zoekt secretaris

papendrecht • Wijkvereniging De Kooy is op zoek naar een secretaris om het dagelijks bestuur weer compleet te maken.

Ook is er plaats voor dames en heren die in het algemeen bestuur willen plaatsnemen om ondersteuning te bieden bij activiteiten. Opgeven via edvandriel@planet.nl.


Ruim vijftig mensen bij start loopgroep

papendrecht • Afgelopen zaterdag ging de AV Passaat startersloopgroep 2023 van start met ruim 50 enthousiaste deelnemers. En dat kunnen er nog wel meer worden, omdat er de komende 14 dagen nog probleemloos kan worden ingestroomd.

Na de nodige informatie over het trainingsschema, het belang van rust, kledingadviezen, enzovoorts, ging de groep meteen naar buiten. De training startte met rustig inlopen op de baan en vervolgens een warming up met ‘gekke oefeningen’ die toch heel belangrijk zijn. Daarna een paar minuten hardlopen, wandelen en weer een paar minuten hardlopen.

Ondertussen moesten ze nog in staat zijn om met elkaar te praten en dat advies werd goed opgevolgd, de eerste loopmaatjes hebben elkaar al gevonden. Vonden sommigen het buiten aan het begin nog best fris, na afloop had iedereen het warm.

Meedoen is simpel: trek je sportschoenen aan en kom minstens vijf minuten voor starttijd naar AV Passaat aan de Andoornlaan 38 in Papendrecht. De trainingstijden zijn op dinsdag- en donderdagavond om 20:00 uur en zaterdagochtend om 09:30 uur

Instappen kan ook als je geen ervaring met hardlopen hebt. Voor meer informatie kunnen belangstellenden mailen met loopgroep@avpassaat.nl.