Afbeelding
Foto: Stock

Bibliotheek start met de VoorleesExpress

alblasserdam • De bibliotheek van Alblasserdam start met de VoorleesExpress, waarbij deelnemers persoonlijke begeleiding krijgen op het gebied van taal en (voor)lezen aan huis.

De VoorleesExpress is een project waarbij kinderen 20 weken lang, één keer per week, thuis voorgelezen worden door enthousiaste vrijwilligers van de bieb. Ze nemen de ouders mee in het voorleesritueel en geven hen ook andere handvatten om het (voor)lezen en de taalontwikkeling van hun kinderen te stimuleren, bijvoorbeeld door middel van taalspelletjes. Het doel is om taalstimulerende activiteiten een vaste plek in het gezin te geven.
Ouders die hun kinderen actief stimuleren bij hun taalontwikkeling, door veel voor te lezen en ze aan te moedigen zelf te lezen, zorgen ervoor dat hun kinderen gemotiveerder zijn om (meer) te lezen en leesvaardiger zijn.

(Voor)lezen ligt aan de basis van de taal- en leesontwikkeling van kinderen en aan de kansen die zij krijgen op school en in de maatschappij. Kinderen die al jong worden voorgelezen, hebben daar op latere leeftijd profijt van. Ze hebben gemiddeld een grotere woordenschat, een sterker leesbegrip en een hogere leesmotivatie. Meer informatie en aanmelding: Jenny de Mik via jdemik@debibliotheekaanzet.nl.